Trimeri

Ja kad radim mješavinu od litre imam malu čašicu od jegermajstra koja ima oznaku od 0,2 dl.

Sto se sprica tice da li je to onaj najveci apotekarski od 20ml ili ima neki drugi tipa veterinarski?

- - - - - - - - - -

Sto se ulja Husqvarninog tice, koje ulja koristite za trimer
HP
LS+
XP

Uspeo sam da upalim moj fs 55. Problem je bio jer su mi radnici rekli da kad ga palim sauh moram podignuti sve dok ne upali
/QUOTE]
Pa tu je problem...pre će biti da se niste razumeli (neću da verujem da su "radnici" toliki debili), saug je podignut i verglaš dok se motor ne "javi" (pokuša da se upali,ali se odmah i sam ugasi), potom se saug vrati i ponovo zavergla...

Uspeo sam da upalim moj fs 55. Problem je bio jer su mi radnici rekli da kad ga palim sauh moram podignuti sve dok ne upali
/QUOTE]
Pa tu je problem...pre će biti da se niste razumeli (neću da verujem da su "radnici" toliki debili), saug je podignut i verglaš dok se motor ne "javi" (pokuša da se upali,ali se odmah i sam ugasi), potom se saug vrati i ponovo zavergla...
Moguće. Bilo kako bilo, negde je zapelo, sad znam kako. Saug je otvoren ne više od 5 verglanja i nema problema sa presisavanjem. Nego, reci mi, ti si posedovao fs 55, na šta da obratim pažnju u održavanju i radu kako bi me uređaj što bolje služio? Može i na pm :cao:

- - - - - - - - - -

Sa cime merite ulje kada praviti manju kolicinu mesavine, da li spric ili nesto drugo?

Ja kupujem stihl ulje u onoj bočici od 100 ml. Ona je obeležena na svakih 20ml što mu dođe za 1 litar, cela je za 5 litra. Prosto i jednostavno.

Shvati da neko jednostavno nema posla da potroši toliko goriva u par dana pa pravi manje.
Ako trebaš nakon košenja kosačicom samo srediti neke nepristupačne dijelove ili je prostor takav da završiš posao sa jednim rezervoarom glupo i neekonomično je praviti zalihu za pola godine.

Nema šta da shvatim.
5litara je smešno mala količina.
Na jednu litru uvek ide 25ml ulja za mešavinu.
Špric od 50ml košta 50tak + dinara.
Kome se ne svidja, moze da kupi i manji.

Ti po svome na svakoj temi, ne vrijedi argumentovano razgovarati.

Nemoj samo ubjeđivati ostale da je tako ispravno jer će neki početnik koji nema iskustva uraditi pogrešno. Na jedan litar benzina ide onoliko dvotaktola koliko proizvođač propisuje (nekada 1%, za većinu 2% ili 2.5%, a za neke i do 4%). Ne može se napisati ide tačno toliko jer ne znaš za koju mašinu treba.
Takođe pravljenje svježe mješavine je posao koji traje minut-dva, i nije vrijedno pomena u odnosu na jebadu koja nastaje kad ti mašina trokira i gasi se zbog starog goriva (ako uopšte upali).

Tvoje mišljenje.
Meni mešavina ostane i preko čitave sezone, preko zime, neiskorišćena, pa na proleće upali iz prve.
Koristim trimer, motornu testeru i motokultivator i za sve ide isti procenat mešavine.

..samo da dodam da ,preko sezone, ne potrošim više od 50 +litara mešavine, u zavisnosti od potreba.

Tvoje mišljenje.
Meni mešavina ostane i preko čitave sezone, preko zime, neiskorišćena, pa na proleće upali iz prve.
Koristim trimer, motornu testeru i motokultivator i za sve ide isti procenat mešavine.

..samo da dodam da ,preko sezone, ne potrošim više od 50 +litara mešavine, u zavisnosti od potreba.

naravno da ce da upali ali nebi trebala da radi masina sa tim gorivom ako mu pre paljenja nije dodato ulje

DreamOn@ uzeo si Sthil-a i koristis Sthilovo ulje, ja sam uzeo Husqvarnu pa cu koristiti Husq-ulje.
Koji Pera@ za mene kolicina od 5l je mnog, zato i pitam oko merki sta korsitete, jer je meni potrebno samo za trimer i za nista drugo.
sto se spriceva tice 50ml je 35,00din a 20ml je 25,00din.

Nabolje je sa špricem , ja koristim od 20 ml špric. Što se tiče starosti mešavine svi proizvođači insistiraju da mešavina ne sme biti starija od 20-30 dana jer dolazi do razgradnje ulja i gubi se podmazivanje.
Ja lično to poštujem i uvek koristim svežu mešavinu i mašine uvek lepo pale i nemam problema.

Najveći problem kod stare mešavine je isparavanje benzina pa tako i odnos sa uljem nije isti...obično stara mešavina teško pali, mnogo puši,motor nema snagu.Razgradivost ulja u benzinu za taj period je zanemarljiva,ali svakako još razlog zašto treba praviti približnu količinu mešavinu za predstojeći posao,ne vidim ni jedan razlog zašto bi koristili staru.Desilo se i meni par puta da ostane van sezona testera i trimera (litar - dva),ali je sipam u auto kad sipam benzin i to izgorim.

Tema ulje i mesavina je vrlo opasna....pretvori se u veliku raspravu(bilo u temi o testerama) i cela tema se zezne....
pripremljena mesavina nebi trebalo da stoji duze od 10tak dana....Pogotovo ovaj nas benzin...koji se posle 15tak dana usmrdi i isparava kao lud..pa se desava to sto je Dejan gore objasnio
i dobro zatvarajte cepove na kantama,flasama..... desi se da zbog zurbe zaboravim zatvoriti kantu sa benzinom....kad mi tako prenoci u letnjem periodu oprostim se sa 0.4/0.5l benzina na kanti od 10l
radim svaki dan sa masinama i potrosnja benzina mi je oko 15litara na nedeljnom nivou(zanimljivo je da svi donesu praznu masinu :haha:) ali mi nije tesko da svaki drugi dan pravim po 5l ili pravim po 2 litre svaki dan kako kad.....bar znam da sam siguran i imam sveze

ako za jednu kosnju potrosite 2litre toliko i napravite...to vam je najsigurnija varijanta...masinice ce da rade bezprekorno bez zauljenih fazdusnih filtera i bez narodski receno cundera..
takodje nemojte lagerovati ni cist benzin duze od 15tak dana...bolje je uzeti 2puta mesecno na pumpi i imate sveze corbu za masine...

Pukla mi je pogonska sajla na trimeru Einhell BG BC 43.. Ima da se kupi ona po ceni od 2100 dinara, ali problem je sto se onaj plasticni deo kroz koji prolazi sajla upreo, pa i on mora da se zameni... Ovako izgleda taj plasticni deo... http://vaszkoshop.hu/spd/E-FSZ-ALK-0018/Hajtoszar-spiral-haz-Einhell-MSB-34---BG-BC-41---B

U prodavnici u Kraljevu su mi rekli da taj plasticni buzir ne moze da se kupi samostalno, vec samo u kompletu sa sipkom.. Nisam ni pitao za cenu, jer je meni sipka dobra...
Da li je imao jos neko ovaj slucaj? Na Kupujemprodajem sam se raspitao kod nekog prodavca i on mi je predlozio da zamenim celu sipku, ali da bude sa kardanom... Cena svega toga je oko 2000 dinara, tako da verujem da je kvalitet upitan..
Einhellov servis u Vojvodjanskoj zovem vise puta dnevno vec nekoliko dana i niko se ne javlja...
Ima li neko predlog??

Имам прилику да купим нов тример за 13.500 хиљада динара у продавници, снага 1,1 kw... Вероватно гаранција и рачун, дал да узмем? Немам ја много кошења, нешто мало безначајно годишње. Хоће ли издржати неколико сезона а да се не поквари?

Nazad
Vrh