Trimeri

Dal da kupujem sada fs55 sa 10% popusta ili da čekam proleće, možda bude ovaj novi model fs56 na akciji?

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

Nasao sam kod covka prodaje svoje lucno (nije trgovac-svercer) trimere u dobrom stanju. U pitanju su trimeri HUSQVARNA 343R i HUSQVARNA 345F Uz njih daje sve sti ima uprtace, noz, glavu za silk itd... Cena je podpuno ista 280 eura za svaki na po osob. Sad sam u dilemi za koji eventualno da se odlucim... 343 je 2,7ks a 345 2,9ks to mi deluje da su bas jaki i koliko sam gledao po netu da su to profi trimeri...

Da, to su profi mašine, veoma snažne (ali i teške), vidi koja je novija i u boljem stanju (kompresija,vizualno...), pa neka to odluči...ako se budeš odlučio, zagrej ih dobro (10-15min) i vidi kako rade u leru.

Potpuno profi i vrlo robusne. Nema sta nece moci da urade. Imam noviji model 545RX (sto je 345 poboljsan sa X-Torq patentom za manju potrosnju). Udri ne zali, a njemu nista. Samo da su ispravne, obzirom da su polovne masine. Vidi ako su razlicite visine vrata, ja imam onaj najvislji vrat, vise mi odgovara za nagnute terene, strmine. Nizi vrat je za ravniji teren, ali radice i jedan i drugi svuda. Radim sa visokim vratom i ravno i strmo, sa drugim trimerom niski vrat, opet radim i ravno i strmo.

Trimer BC900,

Srecna kupovina ali mislim da su malo sa cenom preterali s obzirom da je rec o hobi alatu.Ja bih ozbiljno razmotrio nabavku profi masine ako bih davao priblizan novac za trimer.
Tintoreti je u pravu ali evo da kažem ja već pet godina imam Villager BC900 i do sada je uradio dosta posla na 15 ari i mogu reći da nikada nisam imao sa njim problema osim što sam poderao dve glave i sada sam uzeo T35 Husqvarna trim glavu pa navoj veza odgovara. Molim sve ko zna da mi pomogne da li treba prerada. Pozdrav svima na forumu.

Misliš na trimer sa 4-taktnim motorom? Koliko sam čitao na netu o njima nisu baš najsretnije rješenje, složen motor, mora da se pazi na ulje i da se ono mijenja redovno, ne vole da rade u raznim neprirodnim položajima (dvotaktni možeš da okreneš kako god hoćeš on će da radi) nemaju "odziv" motora kao dvotaktni (duže im treba da se zalete), teški su za svoju snagu (dvotaktni iste snage je lakši)...Manje troše u principu ali po meni to nije baš najsretnije rješenje za mašinu kao što je trimer. Kao i kod motorne testere, za trimer je nagli odziv motora jako važan, znači kad daš gas on treba odmah da se zaleti a 4-taktni motori jednostavno ne mogu tako brzo da podignu obrtaje.

To nisu klasični 4-taktni motori, nemaju ulje ili ta šta slično, rade sa mešavinom kao i 2 taktne mašine, imam STIHL FS 90 već par godina i prezadovoljan sam sa njim...

Ti motrori, o kojima govoriš, ugradjuju se na motorne kosačice, a ne na trimere, 4 MIX tehnologiju napravili su inžinjeri Stihl-a i stavili je u nekoliko FS modela.

Da li zna neko koliko ovaj trimer moze biti star, koje je snage i koliko vredi ? Marka je Jonsered oznake RS45. Danas bio kod jednog coveka da kupim neke daske i u garazi ugledam ovaj trimer. Pitam njega za trimer, on mi kaze da stoji vise od 10 godina u garazi. Probam da povucem za starter ali kompresija je toliko jaka kao da palim frezu a ne trimer. Goriva nema ni kap, rezervoar uopste nema miris benzina. Glava gde ide kanap je ogromna. Uglavnom nisam ga upalio jer covek nije imao goriva
2016_01_12_010.jpg
2016_01_12_009.jpg

Taj trimer ima 2,7 ks, star je preko 20 godina i poprilično težak...cenu mu je teško odrediti, ali ne više od 120-130e (pod uslovom da su vitalni delovi očuvani, tu ne spada reparacija karb.filtera, svećice...).Za taj motor ima delova, a za druge stvari treba videti naslednika od Jonsereda (cs 2145) ili Husqvarne (245 rx)

Molim za odgovor u vezi trim glave Husqvarna T35 koju mislim koristiti na Villager BC900 kakav je kvalitet i iskustvo sa tom trim glavom. Kupio sam pre dvadeset dana a trimer BC900 imam već šestu godinu i za sada dobro radi samo što sam uradio jedan zaštitni lim koji dolazi do trim glave da se ne bi zamotavala veća trava u taj međuprostor.

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh