Trimeri

Zapalio si semering sa donje strane i sada ti izlazi mast iz glave napolje kad se zagreje.. (usred namotavanja trave iznad trimi glave i trenja si zapalio semering, tj prosirio nalegajucu povrsinu izmedju caure na osovini i semeringa). Zameni semering.

Druagari zahvalan puno na brzim odgovorima a kako da proverim da li ima dovoljno masti.

Ubaci u glavu jedno 5 santimetara masti iz tube i ne brini. Istisnem u mali špric iz tube husqvarnine masti za podmazivanje glave i ubacim i to je za celu sezonu. A što se tiče tog izbacivanja masti prema glavi sa silkom i meni tu ima masti ali teram tako i ništa mu ne fali.
Tintoreti gde ima da se kupi taj semering i koji da tražim kad budem kupovao?

Druze hvala na odgovoru kupicu ja tu husqvarninu mast,jer ova mast sto je iscurela to je fabricka mast,a kako da proverim jos koliko je masti ostalo u glavi.

Samo ubaci. Ako ti se čini da je malo ubaci još. I kad izađe mast na rupu na koju se ubacuje onda je puna do vrha. Dovoljno je onoliko koliko sam napisao. Kad sam skidao glavu da navičem nov držač štitnika jedan deo cevi kardana je bio pun masti. Stavljao sam dosta i ta je mast otišla u cev. A grejanje glave nastaje od namotane trave. Skidaj travu čim se namota na glavu i ispod šeširića.

Višak masti ne može da škodi, ubaci mast i teraj! To sa semeringom mi nije jasno, nema veze. Kupi mast, skidaj travu koja se namota i samo zviždi! ::super::

imam kawasaki trimer TJ27E vec 8 godina,nije imao nikakvih problema,kosi se intezivno po 10 ara mesecno mozda i vise ,u zadnje vreme tesko podigne vecu brzinu dok je pri pocetku rada 1min-5min. kao da probija i onda krene normalna kompresija .... sta bi moglo biti ....?

Može da bude do karburatora (membrane), proveri i stanje auspuha (ako treba da se očisti).

- - - - - - - - - -

Gde se nalazi taj semering na viliger trimeru posto kad sam skidao glavu sa silkom vidi se samo neki lezaj.

Kad skines glavu sa silkom ili noz i podlosku na koju se postavlja noz , u sredini sesirica i oko siljka na koji se zavija glava sa silkom mora da ima crna plocica u nju drze dva ili tri polukruzna drzaca sa rupom u sredini. Ti drzaci su mali . A u sredini te plocice vide se i ivice lezaja. Ali najvaznije je kad kosis sa silkim ili nozom da ne dozvolis da ti namotana trava stoji dugo na glavi . Bolje ako zakoci pa moras da skidas ali dogodi se da ne zakoci a pod sesricom i podloskom na koju se postavlja noz ne ostane namotana trava. Zbog te trave se pregreje glava i istopi semering.

Poslednja izmena:
A sta cemo ako semeringa nema nego samo je lezaj tu. Postoji i takva opcija kao i kod mene na alku i bez brige radi dosad. samo malo masti se doda i teraj dalje. normalno ako se malo pretera da ce iscureti jer zastita lezaja je slabija od semeringa ali uglavnom funkcionise.

- - - - - - - - - -

@ blueboj jesi li proverio svecicu dal netrokira jer slicno moze da se desava a ako konstantno nema snage ocisti i auspuh i stublinu do auspuha. neka sitnica verovatno zeza ali vecinom se problematikom slabo ko hoce baviti jer vreme je novac. Sewmerinzi radilice mogu biti uzrok isto tako

I ja sam pogledao na mom Alku, nema semeninga, isto sve podnosi dobro, čak sam mu stavio novi Stilov cirkular i secka ringlove i bagrenke kao u sir da ulazi

A

- - - - - - - - - -

@ blueboj jesi li proverio svecicu dal netrokira jer slicno moze da se desava a ako konstantno nema snage ocisti i auspuh i stublinu do auspuha. neka sitnica verovatno zeza ali vecinom se problematikom slabo ko hoce baviti jer vreme je novac. Sewmerinzi radilice mogu biti uzrok isto tako

auspuh je ociscen,sveci je ok ,sumnjam na filter goriva ali nisam toliko strucan ,pa ce morati u servis gde je i kupljen,inace sada trimer nece ni da upali vise,ili ako upali radi na leru cim se stisne gas odmah ga ugusi.....

Aha tu onda lezi zec.Proveri ti od karburatora do stubline dal nefalsira vazduh negde .Druga mogucnost semerinzi radilice i treca nedostatak goriva u karburatoru. Znaci visak vazduha ili manjak goriva. Ako ima onu pumpicu za drukanje goriva proveri dal ona nefalsira negde ili nije napukla ili filter goriva sa crevima. To bar mozes sam proveriti

Drugari, može jedan savet. Posedujem (ili on mene :osmeh:) motorni trimer iskra=kinez i imam problem sa gumicom kroz koju prolaze creva za dovod/odvod goriva. Kako se postavlja gde ide onaj deo gumice koji je da tako kažem labaviji?

Na fotografiji je taj deo sa donje strane.

Evo slike

[url=http://www.dodaj.rs/?2h/Ir/4fdRpt5W/p8080017.jpg]
[/URL]

Creva za gorivo su kod mene mnogo duža. Da li mogu da izvučem ova creva sa nove gumice pa da uvučem ona sa trimera. Probao sam malo alo mi se čini da su ova nova creva nekako zalepljena ne idu napolje?

Nazad
Vrh