Trimeri

Slazem se sa kolegama, nije problem 3-4 puta godisne zilicom da se pomalati, svakako je bolje nego totalom. To je samo prijateljski savet a sto se posla tice na slikama, svak cast, lepo uradjeno!

Dobar dan svima,

Pitanje, od juče sam srećni vlasnik Stihla FS 55, svaka pohvala za makinu. Pali su prvi otkosi sa dvokrakim nožem, i naravno prva razmišljanja o tome kako naoštriti nož. Ok, pročitao sam na ambalaži noža kako to uraditi ali ono što nisam našao kao podatak u upustvu i za nož i za samu mašinu je, da li nož sme da se okrene? Dakle, kada se potroši jedna strana kraja noža zbog smera obratanja, jel može da se rotira?
Hvala & pozdrav,
Dejan

Ostri se ravnom turpijom (neko i brusilicom),mozes da ga okrenes kako hoces,ali gledaj da ga okreces ravnomerno da bi se tako i "trosio".Naime,ako se vise pojede jedna strana,sto od upotrebe,sto od ostrenja,dolazi do disbalansa i trimer pocinje da trese,sto nikako nije dobro.Tako da moras biti pazljiv sa ostrenjem.

Ostri se ravnom turpijom (neko i brusilicom),mozes da ga okrenes kako hoces,ali gledaj da ga okreces ravnomerno da bi se tako i "trosio".Naime,ako se vise pojede jedna strana,sto od upotrebe,sto od ostrenja,dolazi do disbalansa i trimer pocinje da trese,sto nikako nije dobro.Tako da moras biti pazljiv sa ostrenjem.

Hvala Deki,
Čudi me , Stihl je tu izuzetno precizan i jasan kada su uputstva u pitanju, sve, sve do tančina objašnjavaju. E sada, nisu rekli ni da može/treba da se okreće a nisu ni naveli da je to zabranjeno. Uvek navedu opcije šta sme a šta ne. U upustvu veli, oštrite često i pomalo, sasvim je dovoljno par poteza turpijom , što sam se i sam uverio.

Pozdrav,
Dejan

Ljudi, evo i ovog ima, a nije "samogradnja"!
[video]http://postimg.org/image/jb1w3boaf/[/video]

Odlično, još se da servisirati ako se otkine neki zub.

Nego zna li neko od vas koje su razlike između ovih vilager serija S, X, XC, P? Vidim da reklamiraju drugačiji karburator, reznu glavu, crnu boju, ljepše plastike i slično. Ima li ovako u bilo čemu neka bitna razlika?

Imao sam problem sa mojim Villager 2100xc. Masti mi tj kao da kondenzuje ulje iz mesavine na filter za vazduh. Sipao samo stihl original ulje na 4l benzina. Zvao servis u Kragujevcu, rekose mi da teram tako, nista mu ne smeta, ima bolje podmazivanje. A vidim da masti na auspuh. Onu plastiku oko auspuha prska i masti, ne preterano. Osao sam kod ovlascenog Stihl majstora, poznajem coveka, rece mi da slobodno stavljam Stihl ulje na 5l benzina, jer je za takav odnos i predvidjeno. Mnogo je jaka mesavina sipati na 4l. Kaze mi da ce mi nakupiti garezi unutra, zatvoriti izduv i napraviti haos. Kao sulundar kad se zapusi. Inace pali hladan na drugi potez kanapa, vruc na prvi potez.
Sta da radim? Za sad teram 2% mesavinu.

I meni je ovog proleca vlazio filter dok sam koristio 2,5% mesavinu. Oprao filter i nastavio sa 2% mesavinom. Da li je zbog nove svecice ili mesavine primetio sam da manje trosi benzina i bolje pali hladan posle duzeg vremena. A dok je bio nov mastio je auspuh sa 2,5 % mesavinom. A posle prvih 4 litra 2,5 % mesavine trosio je 2% mesavinu vise od 3 godine uz 2-3 puta po 2 litra 2,5 % mesavine.

Rekao bih da si ti pisao ranije o tome. Pa si na kraju okrenuo na 2% djuture, i za testeru i za trimer. Tako sam i ja ranije radio, testera, freza 506 SX Stihl testera, moped APN 4, samo mi trimer rusio koncepciju... sad ce i on u red kao i ostali.
Nego kako se pere ovaj filter vazduha za trimer? Ako moze recopis Sumadinac? :osmeh:

Pozdrav,
Imam trimer villager bc1250xc i imam problema sa curenjem goriva na vođici za crevo (drzacu creva), tj na gumenom elementu bi trebao da spreči curenje goriva između rezervoara i creva koje vodi gorivo ka karburatoru.
Kupio sam novu vođicu, skinuo staru, izvadio crevca iz nje i sada nikako ne mogu da provučem crevca kroz novu vođicu, čak sam i zagrevao vođicu da bi se proširila malo ali bez uspeha.
Da li se neko susretao sa takvim problemom, i ima li neko nekakvo rešenje?
Problem je na prvi pogled sitan ali zbog njega mi je dvorište u haosu.:(

Izvadi tu novu,provuci crevo kroz nju,pa zajedno sa njim nabij u rezervoar
Tako sam i pokušavao, ali sam na kraju dobio koristan savet od prijatelja da zašilim crevo.
Malo sam ga zašiljio, koliko samo da prođe delić na drugu sranu, onda prihvatio motorcanglama i izvukao.
U svakom slučaju, hvala na brzom savetu.

Nazad
Vrh