Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Podrzavam ideju da u nekom medusobnom kontaktu ubuduce uvek kroz tekst provucemo i pricu o prodaji i ceni jagnjadi u nasem kraju.Shodno tome ja mogu da kazem,ako jagnje ne prodam kuci bilo za priplod ili nekome ko to kolje za nekog prinuden sam da jagnjad teram na pijac(to mi naj teze pada u kompletnom poslu koji prati jednu farmu ovaca,a predpostavljam da i ostali dele moje misljenje),te sam bio zadnja dva petka na pijacu i mogu vam reci da situacija nije nimalo stimulativna obzirom da ima po pet do sest kupaca i da kupe sve ukupno jedno dva ili ni jedno jagnje.Cena je bila 220,230 dinara ali niti manje jagnjadi(petnest do dvadeset komada)niti manje trgovine.
A sto se tice kilaze,u Milanovcu kada ima potraznje idu i ona od 25 i ona od 45 kilograma,i manje vise niko ne gleda koja je sorta u pitanju samo je bitno da nije mrsavo i da napomenem da kupaca ima koji u principu ordiniraju na pijacama u bar pola Srbije.Toliko od mene za sada zivi mi biliiiiiiiiiii...........

Pijac je najgore mucenje i ponizenje,ustanes u 2 h i ak ne dodju bosanci u mom slucaju da pokupuju nakupci ucenjuju onako bas da ti dodje da mu glavu otkines :zli:
ma zakon ponude i traznje cim se traze sve sto ima 4 noge bude kupljeno inace biraju i zajebavaju

i kod nas je lose par njih je na sudu duguju ljudima
ja sad jurim neke beogradske pecenjare da makar resim probleme svog komsiluka

Ja sam nekad tako (poslovao) ali srecom to su prosla vremena jednom sam "alalio" 8janjaca i proleo ga pa je moja kletva ubrzo stigla.Sad samo suva lova ili ziro racun kako volja i nemam problema nikad u zadnje 3 godine.Mrsavo,debelo sve ode ako je primrsavo malo zeze ali u masi ode.Nema na kamijon se penjati pa njih 30 pipa,juri,ganja,itd.Nekad od zajeb.ncije stavim u auto prikolicu 4 komada i odvezem pa pocnu pipati odmah mu odbrusim "sta pipas imas oci i gledaj".Onda on pocne diskusiju ja samo kazem janjci nisu zate i magla.Cak sam znao ostaviti i ja i kolega odemo na pivo i napisem na 4 kraja prikolice na papir NEPIPAJ JANJCE SIJECEM ŠAKE i br.mobitela stavim.

hahaahah svidja mi se taj ostar stil,al nazalost kod nas kad je ponuda ogromna a traznja nula tako ne moze,pipkaju ih bogme i za kolenice cini mi se

Ajd da se solidarišemo jedan s drugim i jedno vreme uopšte ne prodajemo jaganjce, povećamo stado napravimo udruženje i onda haramo :haha:

nemam mogucnosti (ogranicena pasa) a ni ambicije da se sirim sem ako muka ne natera tj ako ne nadjem ozbiljno placen posao u struci
udruzivati se moramo dosta su nam nakupci kapu krojili
:ppozdrav:

tako je...taj zatvoren krug o kome Miljko prica za tu farmu u nemackoj to je posao,dosta su se bre mesari bogatili...izzajebavate kupi po mizernoj ceni i proda za trostruko vise,niti oro niti kopo niti grabljo niti djubre vuko

Živim u Prijdoru (BiH-RS), kod nas se cijene u prosijeku kreću oko 150 KM za 30 KG žive vage il 5 KM po kili, sa tim da cijena varira od proljeća do jeseni od 6.5KM po kili do 4.20KM po kili. (100 EUR=195 KM)

alo ljudi sta se desava da li neko ima neke puzdane nakupce (trgovce ja za jagnjad i jalave ovce ), ili bar informacije o ceni...itd.!:haha:?
HVALA unapred

Nazad
Vrh