Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
jos imate sanse da prodate po ioledobroj cenihttp://www.agroservis.rs/pregled-cena-zitarica-838
::lose::
Bez brige biće još dobra cena i u augustu, do novog je još jako daleko, ove godine ako Bog da izgleda da će dobro da rodi ali zato će berba da kasni. Nekažem da neće biti oscilacija u ceni, pokušavaće na svaki način otkupljivači da kupe što jeftinije ali do kraja augusta biče sigurno još bar malo veća cena od ove sadašnje.
Jasam danas prodao jednu količinu po 18,57din(17,20 + pdv). A za ostalo čekamo august ::super::

Ja nisam smeo vise da cekam,sledece nedelje idem na more,a vec sam ga bio prskao 2x od zizska (leptirova).I sad kad smo krunili opet se po koji pojavi:pcelac::

Prodao danas nekih 20t po 19 din trebalo hitno para...mislim da ce cena rasti,iako na berzi cena stagnira kod otkupljivaca ide na gore...kod nas su skoro svi digli za 1 din u odnosu od pre par dana...berza smejurija koliko je nerealna

U FARM copu je cena pala na 17.80 din. U petak je bila 18.20 din. (Cene su sa PDV-om.)

Kolega, s obzirom na to kako kukuruzi sada izgledaju, i kakvo se vreme najavljuje (mislim na padavine u narednim danima), mislim da nije realno očekivati da će cena rasti u narednom periodu, bez obzira na to koliko ga malo bilo na tržištu.

Ja to pokusavam da objasnim,ali oni kazu ima do novog jos mnogo,to je trava zelena itd.Podsecanja radi mozete zamisliti kolko ga je bilomalo 2013 mislim na rod 2012 pa opet cenaode dole.

Nikola, ako se konstatacija odnosila na mene, grešiš. Od ove godine imam jasan stav po pitanju prodaje kukuruza, a to je da prodajem kada trebaju novci, da se ne bih bespotrebno zaduživao. Poslednje količine sa lagera sam naplatio u petak. A što se tiče cene, neka ona raste ja nemam ništa protiv, niti sam od onih ''da komšiji crkne krava'' samo kažem da nije realno očekivati rast cene, kada kukuruzi, barem za sada obećavaju dobar rod. Zbog ove rečenice mogu biti anatemisan, ali moram da kažem: Ja da sam na mestu otkupljivača ne bih kukuruz plaćao više, pogotovo što se za dva meseca očekuje novi. Kada bi svi bili iskreni prema sebi, verujem da bi ovako većina razmišljala.

JA sve i da sam prodao za 13 koliko je bilo prosle godine u septembru voleo bi da sad ovi koji su sacuvali prodaju po 25 din...bar zbog psiholoske strane startne cene na jesen...na sta ce ona liciti ako se u Julu bude kupovao po 16-17...sve je to psihologija...kod nas neki vape za kukuruzom i nemaju vremena da cekaju taj tvoj septembar...eto jednog razloga za skok...

Ja to pokusavam da objasnim,ali oni kazu ima do novog jos mnogo,to je trava zelena itd.Podsecanja radi mozete zamisliti kolko ga je bilomalo 2013 mislim na rod 2012 pa opet cenaode dole.
Bas tako,nismo mi nikakav reper u svetu sto se tice odnosa rod-cena,jedino sto mozemo parirati sa kvalitetom robe,dokaz je prosla godina gde je probirljivo japansko i juznokoreansko trziste kupilo nasu robu,vratili smo se na trziste kvalitetom a ne kvantitetom,uprkos mnogim ješićevcima i lobistima protiv naše robe...tako da cenu će formirati tržište a ne naš rod.

Ovi sto su prodali sve,kao da su srecni ako pada cena:sta:nije mi to uopste jasno.
pa krivo im je izgleda,da nam pruze podrsku da bude cena veca koji nisu prodali jos oni nas zajebvaju i navijaju da cena da ide dole stavrno nije fer ali taki smo mi narod jbg! to sto se neki proseravju ima kukuruza dosta posejano i dobro se drzi za sada na njivama to nema veze cenom tako da hvala mnogima na podrzci da ide cena gore divni ste imate aplauz iz zadnih radova

Ja krunio juce i danas cena pada nenormalno , 60 t dao gebiju poceo sa 17.82 i danas stigao do 17.28 neznam da li cu sutra moci sve da krunim , ali ove vase cene od 19 pa do 19.20 din meni su kao da citam bajke ili da gledam povratag UFO letelice......
p.s Ovde u adi ljudi masovno donose kukuruz zato mogu tako lako da spustaju cenu za dan nakupili celo silo od 120 vagona:sta:

Nazad
Vrh