Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
na tom otkupnom 17 din. Po njihovim rečima ne ide u barže nego u Makedoniju (bilo I par kamiona na utovaru) ,kažu ukrajina počela ponovo isporuke kraće dole. Lepo vam Leka rekao od 1 aprila dole. Ja sam probao izvući 18 s tim da ne dignem novac ali ne ide.

na tom otkupnom 17 din. Po njihovim rečima ne ide u barže nego u Makedoniju (bilo I par kamiona na utovaru) ,kažu ukrajina počela ponovo isporuke kraće dole. Lepo vam Leka rekao od 1 aprila dole. Ja sam probao izvući 18 s tim da ne dignem novac ali ne ide.
Ukrajina nije ni stajala sa isporukom,to su sve price za ljude koji ne prate nikakve berze i desavanja...Vec danas ce sve strelice biti opet plave i neko ce pricati,cuo sam ide od sutra na 20!Uvek je toga bilo,zar ne?Cuo sam pada,cuo sam ide gore...realno mislim da nece puno ni dole a ni gore!

- - - - - - - - - -

Ukrajina nije ni stajala sa isporukom,to su sve price za ljude koji ne prate nikakve berze i desavanja...Vec danas ce sve strelice biti opet plave i neko ce pricati,cuo sam ide od sutra na 20!Uvek je toga bilo,zar ne?Cuo sam pada,cuo sam ide gore...realno mislim da nece puno ni dole a ni gore!
p.s Barze su otisle,ali nove stizu vec za 7-8 dana,tako da cemo videti kako ce se kretati cena za jedno 15-ak dana

Pala cena kod mene u zadruzi, kamo sreće da se plave strelice Savo, ali ja morao da prodam ::lose::
I juče samo da sam ih dobio na telefon dao bih ga za 18 sa PDV-om, al' sam ga danas dao za 17,5. Malo mi je krivo, ali... Ima i pozitivna strana svega toga, ali selim se u temi Cena zemlje ::suncanje::

I ja sam danas sve prodao.Nemam više živaca da gledam te strelice ,a i cena je premašila onu očekivanu koju sam imao u svojoj glavi.

produktna28.JPG
Sta sam rekao,danas ce sve da se plave!Turbulencije od 10-20 para gore dole je beznacajno...Ocekujem u maju 20 din!

Ja se nadam da ce vec na polovini Aprila biti 20 din... Samo da stignu barze i da krenu da se pune... Videli smo efekat kada su dosle prethodne...Ipak su to kolicine... Samo da se otkupljivaci nenapune sa kukuruzom do tada,zato neterati njima sve dok nestignu barze...Kod nas se sire price po selu da ce ici dole,da bi do toga doslo,da im oteramo sada kukuruz da nebi kaznije dizali cenu....

Cena hoce gore dok traje tenzija oko Ukrajine. Elem ocekivati je i pad cene nafte ako je sudeci po taktici koju predlaze Soros protiv Putina, sto ce reci da paritet kukuruz-nafta moze biti najbolji po kukuruz u poslednjih 5-6 godina, pod uslovom da se sve ocekivano i desi.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/453184/Soros-smislio-osvetu-Putinu-SAD-da-prodaju-rezerve-nafte

Cisto sumnjam da ce nafta ici dole. Cak iako Amerikanci upumpaju kolicine iz rezervi radi obaranja cene nafte i pravljenja gubitaka Rusiji, zemlje OPEC-a ce odmah smanjiti proizvodnju da bi se odrzala cena na istom nivou. Sasvim jednostavno, jer sto bi neko gubio pare zbog tamo nekog Krima.

Zavisi ko ima veci intres. Verujem da je Putin sve izkalkulisao + i - i da u zna sta radi. Nece niko sedeti skrstenih ruku, zapad ce pokusati da naudi Rusiji sto vise moze.

Kod nas nekoliko njih stalo sa otkupom, neko danas, neko juče. Trebaju novci za gorivo, mora ići cena dole makar privremeno.

Barze ili ne spekulacije itd meni ne pomazu ja samo znam da od Nedelje kruniti moram i kuruz prodati jer nemam iz cega da izfinansiram setvu a da se zaduzujem necu.Tako da cena koja bude na taj dan to je oce biti 16 il 18 **greška ga novci mi trebaju i tacka.Ko moze da ceka neka ceka ja ne.Sve u svemu TUGA!

Nazad
Vrh