Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
citam izvestaje sa madjarske berze i tamo pisu da u Americi skocio kukuruz na rekordni nivo jes su vise izvezli u Japan 1.7 mil.tona a planirano je bilo 1.4 mil.tona. A kod nas NS berza pise da svugde pada cena kukuruza.....nesto se muti oko nase berze, hoce da nas pljackalju na prjav nacin!!!!:

11.02.2014.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation%2011.2.jpg

Produktna berza Novi Sad:
Sojina sačma 44% - 72,36 din/kg sa PDV-om

Danas naplatio nesto kukuruza sa lagera za djubrivo i seme. Cena 16 din/kg. Lager mi je u Agro Polju iz Backog Gradista.

Savato-ja pre 5 dana dobio inf da je joca pun,i da je trebala barza da stigne juce...inf sam dobio od majstora koji mu je radio utovarivac,on mi rekao da se joci zurilo sto pre da se uradi posao (razvodnik), da bi bio spreman da se tovari kukuruz u kamione.

Barze u Pancevu se pune od proslog cetvrtka, bice napunjene tokom nedelje, a sledeca tura dolazi kroz 15-20 dana. Tako da ce cena do tada da stoji ili stragnira blago.

Kod nas 16din na kamion a sa lagera 16.7din sa pdv ovo se skoro nije desilo da je veca cena sa lagera nego na kamion.

To je zato sto ova slaba kosava nije dovoljno izduvala ambare, drzi vlagu ambarski jos uvek.:osmeh: Amazon, reci mi da li je to kod vas skok cene za kukuruz sa lagera ?

Coci, ja nemam kukuruz u ambarima, sav mi je na lageru, inace, danas sam prodao deo sa lagera, cena 17din sa pdv. Navodno, danas cena na berzi ide na dole za 30 para.

Nazad
Vrh