grunt
Član
Koja cena kukuruza bi bila naj realnija za nas,da imamo neku solidnu zaradu i da pokrijemo troskove proizvodnje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Upravo ako.Sada definitivno očekujem skok cene kukuruza na EU tržištu ,a samim tim i na našem.Da imam para otkupljivao bih ga odmah po 18rsd.Zar to netreba da bude onda dobro za nas? Jer sav taj konkurentni kukuruz iz Ukraine ide za Kinu i samim tim imace ga manje za Evropu
Grunt je pitao koja je za nas najrealnija cena da zaradimo i da pokrijemo troškove proizvodnje, a ja sam odgovorio da je to za mene cena od 18 dinara. Diklofen misli da će cena rasti i da će biti veća od 18din i da bi ga otkupljivao po toj ceni da ima novca jer bi zaradio. Nadovezao sam se u šali da ću mu prodati, ali znam da se ne bavi sa tim stvarima zato je opaljeni smajli na kraju.Zimske zalihe vlage nepostoje,ako se ovako nastavi eto loseg roda (opet 2012-ta ist asituacija je bila 2011-2012) ma bice cene sigurno...bokibole mislim da nisi razumeo Diklofena on bi kupio da ima para po 18 jer misli da ce cena gore a ne prodavao a i ne vidim post Grunta da trazi da kupi iz njegovog posta je proizvodjac
Na tu kartu i igraju,pa onda dogodine obrnu.Nisu oni mutavi.kad se ostavlja na lager ne valja,kad ide u kotarke,oni doakaju,kad ide na ugovor,razbice seljaka i tu.Onda cemo lepo da sejemo na ugovor.
Recimo ruska urea kod nas za kes 38 din a na ugovor za jul 380-390eur/t, Pioneer seme za placanje krajem jula je skuplji od januarske cene za 500-600 din po vreci(cene nisu vezani za euro).Vreca semena danas grubo kosta 300 kg merkantilnog kukuruza.Ako cena u narednih 6 meseci ode gore za 2 din onda vec nadoknadjuje razliku u ceni semena(vredi kalkulisati malo).Ako jos i padne cena kukuruza onda po meni sve treba uzeti na ugovor.Do 30.jula kad ti je rok da platis seme kukuruz ce morat dogurati barem do 18-20 din/kg.
To je zato sto je forinta oslabila u odnosu na dinarsad gledam berzu u Budimpesti , ama bas sve naopako...kod njih sve cene gore,:
Nabavke repromaterijala idu sve na odlozeno, barem u mojoj okolini, tako da ni ja necu potrositi nista novca na prolece, osim za gorivo. Nema to veze sa cenom, ona polako raste, kao I uvek.u martu će biti 12 dinara,kako se nabavka repromaterijala za proljeće primiče cijena će ići dole.Znaju nakupci da smo otišli u p,,,,,. i njima nije ništa sačekati još 1,5 do dva mjeseca a onda ćemo ih vući za rukav a kad to dođe zna se ko puši.Volio bih da budem optimista po pitanju cijene ali razum (ovo malo ) mi neda.
Daj link Budimpestanske gde ti gledassad gledam berzu u Budimpesti , ama bas sve naopako...kod njih sve cene gore,: