Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
grunt, ja bih ga prodao za 18 din. Ekstra cene po kojima se super zaradi se javljaju periodično (uglavnom već u jesen posle žetve) i treba biti realan. diklofen me preduhitrio, ako dodjes do para javi se da trgujemo :haha:

Zimske zalihe vlage nepostoje,ako se ovako nastavi eto loseg roda (opet 2012-ta ist asituacija je bila 2011-2012) ma bice cene sigurno...bokibole mislim da nisi razumeo Diklofena on bi kupio da ima para po 18 jer misli da ce cena gore a ne prodavao a i ne vidim post Grunta da trazi da kupi iz njegovog posta je proizvodjac

Zimske zalihe vlage nepostoje,ako se ovako nastavi eto loseg roda (opet 2012-ta ist asituacija je bila 2011-2012) ma bice cene sigurno...bokibole mislim da nisi razumeo Diklofena on bi kupio da ima para po 18 jer misli da ce cena gore a ne prodavao a i ne vidim post Grunta da trazi da kupi iz njegovog posta je proizvodjac
Grunt je pitao koja je za nas najrealnija cena da zaradimo i da pokrijemo troškove proizvodnje, a ja sam odgovorio da je to za mene cena od 18 dinara. Diklofen misli da će cena rasti i da će biti veća od 18din i da bi ga otkupljivao po toj ceni da ima novca jer bi zaradio. Nadovezao sam se u šali da ću mu prodati, ali znam da se ne bavi sa tim stvarima zato je opaljeni smajli na kraju.

Bafi,Futog 15,70 sa lagera. ::samo bes::

novipadezunasemjeziku243.jpg

u martu će biti 12 dinara,kako se nabavka repromaterijala za proljeće primiče cijena će ići dole.Znaju nakupci da smo otišli u p,,,,,. i njima nije ništa sačekati još 1,5 do dva mjeseca a onda ćemo ih vući za rukav a kad to dođe zna se ko puši.Volio bih da budem optimista po pitanju cijene ali razum (ovo malo ) mi neda.

Onda cemo lepo da sejemo na ugovor.
Recimo ruska urea kod nas za kes 38 din a na ugovor za jul 380-390eur/t, Pioneer seme za placanje krajem jula je skuplji od januarske cene za 500-600 din po vreci(cene nisu vezani za euro).Vreca semena danas grubo kosta 300 kg merkantilnog kukuruza.Ako cena u narednih 6 meseci ode gore za 2 din onda vec nadoknadjuje razliku u ceni semena(vredi kalkulisati malo).Ako jos i padne cena kukuruza onda po meni sve treba uzeti na ugovor.Do 30.jula kad ti je rok da platis seme kukuruz ce morat dogurati barem do 18-20 din/kg.

Onda cemo lepo da sejemo na ugovor.
Recimo ruska urea kod nas za kes 38 din a na ugovor za jul 380-390eur/t, Pioneer seme za placanje krajem jula je skuplji od januarske cene za 500-600 din po vreci(cene nisu vezani za euro).Vreca semena danas grubo kosta 300 kg merkantilnog kukuruza.Ako cena u narednih 6 meseci ode gore za 2 din onda vec nadoknadjuje razliku u ceni semena(vredi kalkulisati malo).Ako jos i padne cena kukuruza onda po meni sve treba uzeti na ugovor.Do 30.jula kad ti je rok da platis seme kukuruz ce morat dogurati barem do 18-20 din/kg.
Na tu kartu i igraju,pa onda dogodine obrnu.Nisu oni mutavi.kad se ostavlja na lager ne valja,kad ide u kotarke,oni doakaju,kad ide na ugovor,razbice seljaka i tu.

sad gledam berzu u Budimpesti , ama bas sve naopako...kod njih sve cene gore,:
To je zato sto je forinta oslabila u odnosu na dinar:haha:

- - - - - - - - - -

u martu će biti 12 dinara,kako se nabavka repromaterijala za proljeće primiče cijena će ići dole.Znaju nakupci da smo otišli u p,,,,,. i njima nije ništa sačekati još 1,5 do dva mjeseca a onda ćemo ih vući za rukav a kad to dođe zna se ko puši.Volio bih da budem optimista po pitanju cijene ali razum (ovo malo ) mi neda.
Nabavke repromaterijala idu sve na odlozeno, barem u mojoj okolini, tako da ni ja necu potrositi nista novca na prolece, osim za gorivo. Nema to veze sa cenom, ona polako raste, kao I uvek.

Bogme ja ove godine sto vise za kes, opeko se prosle godine cuvam kukuruz i uzimam sve na odlozeno pa kukuruz prodam po 13 din... neka hvala... Inace kod nas svi placaju 16din tel-kel...

Nazad
Vrh