Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
24.12.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation%2024.jpg

Cekamo kraj januara da se iskristalise cena. Sada je bila malko veca ponuda usled otplate kredita, zaduzenja itd. koji dospevaju sa rokom placanja 31.12.

Velika ponuda i eto odmah manje cene, al je problem i veci sto novaca nema tj. slabo se naplacuje fakturisana roba. Drgar ne moze od granekspotra da naplati nisat, kazu nema love! neke fakture je i povukao od pre 2 meseca kad je cena bila niza.

U januaru 2012 je bilo 17din tel kel, ako se dobro secam, kasnije je izaslo na 24-25din. Jeseni 2011 je bilo 14-16din. Da li vam deluje da se ponavlja scenario od pre 2 godine?

pre dva dana sam naplatio nesto u MK , cena 15.50sa pdv i ocekuju da jos malo ide dole do nove godine.. koliko sam razumeo preko 16din nisu jos placali ..

evo ja sam par postova iznad napisao da sam dobio prvo jednu fakturu , a danas jos dve , za troskove susenja kukuruza iako je sve odbijeno na kantaru.. nisam stigao danas da proverim sta je , nadam se da cu sutra, ali koliko mi se cini da je sve to obracunato , a ovo samo papiroloski deo .. ako proverim sutra sta je , javicu ti

a i konacno sam se setio da proverim kakve su ono fakture stizale, to samo papirologija za vec skinute troskove susenja..

I MK i GE imaju cudan nacin dopisivanja dosta zbunjuju koperante, visok nivo nije jos za sve poljoprivrednike jasan.Moraju biti jasniji i jednostavniji inace samo se gubi trka.Cene su u zastoju 16,50 din sa pdv ali isplata stoji nadam se da ce do kraja godine sve ocistiti.

oprez deco meni se čini da će ove godine biti nelikvidnih otkupljivača i da će to mnoge da zavije u krpu
sad dao bi dinar da znam ko će da zvekne iz mog sela ;)
al meni miriše na neko preslaganje i rasčišćavanje terena

Zveknuli su oni mnoogi još prošle i ove 2013 , a samo je pitanje ko kolko dugo može da izdržava . Prošle i ove godine je bilo jako teško zaraditi na trgovini žitaricama , treba biti realan .

Dao bi i dva samo da naslutim sta se desava opasno rasciscavanje terena,bice mnogo kikseva,mnogi nece izdrzati utakmicu.Mene samo GE interesuje neke poteze ne razumem a mislio sam da posle 25 god sve sam video,ali . . .

Kod nas su jedni od 2 najveca otkupljivaca u problemima. AgroBrest (filijala MK) je u pitanju. Ljudi cekaju za novac vec mesec dana za psenicu. Drugi najveci otkupljivac Agroplod izuzetno ima cvrsto poslovanje i temelje. Kod njih nikada nema problema za novce, samo sto je cena nijansu niza i jako su rigorozni za lom, necistocu, prljavstine na ulazu. Kod njih bukvalno je placanje istog dana ili najkasnije sutra.

Sad kad citam vase postove...bogami i kod nas,nije bas tako,ali kanda ide tim putem.
2 firme sto sam sad skoro radio,jedna koja je uvek bila danas za poslepodne,uplacivala je posle 3 dana,druga posle 5 dana,za ostale neznam,ali koliko cujem i oni odugovlace.
Ne ide na dobro...

Nazad
Vrh