Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Mislim da nece cena ici dole do februara eventualno marta, uprkos pricama po medijima o rekordnim prinosima, cinjenica je da kukuruza i nema u onim kolicinama kako je se ocekivalo.Malo je bolji rod u Vojvodini , a u centralnoj Srbiji je susa uzela svoj danak.Sto se evra tice mislim da drzava nece dozvoliti do mnogo ode gore u odnosu na dinar, jer nam onda sledi BANKROT i privrede i gradjana a i drzave uopste.Zamislite samo, ako je necija rata po sadasnjem kursu iznosi 50 000 din, koliko bi ona bila ako bi kojim slucajem evro otisao na 130 din???Ne smem ni da pomislim sta bi se dogodilo.....

Mislim da nece cena ici dole do februara eventualno marta, uprkos pricama po medijima o rekordnim prinosima, cinjenica je da kukuruza i nema u onim kolicinama kako je se ocekivalo.Malo je bolji rod u Vojvodini , a u centralnoj Srbiji je susa uzela svoj danak.Sto se evra tice mislim da drzava nece dozvoliti do mnogo ode gore u odnosu na dinar, jer nam onda sledi BANKROT i privrede i gradjana a i drzave uopste.Zamislite samo, ako je necija rata po sadasnjem kursu iznosi 50 000 din, koliko bi ona bila ako bi kojim slucajem evro otisao na 130 din???Ne smem ni da pomislim sta bi se dogodilo.....

NIje se druze ni Vojvodina omrsila kako ti se ciji da jeste...ovde je rod kukuruza bio oko 4t po j,bilo ga je ali sitan,lagan i nenalivenog zrna,a kazem da je bolje ulaganje u psenici bilo jer je i psenica rodila izmedju 3.8-4 t a cena 5.5 dinara visa...jbg u pocetku nije tako izgledalo...zato smatram da je ova cena kukuruza i dalje smesna ako se gledaju neki drugi ulozi

Naravno, kada se pogleda ulaganje u proizvodnu psenice i kukuruza, vidi se veoma velika razlika.Za psenicu potanjiraj, mozes da posejes i svoje seme, u prolece baci djubrivo i prskanje i to je to.......Ugrabice kise u aprilu i maju, manja je verovatnoca da je strefi susa.........

Naravno, kada se pogleda ulaganje u proizvodnu psenice i kukuruza, vidi se veoma velika razlika.Za psenicu potanjiraj, mozes da posejes i svoje seme, u prolece baci djubrivo i prskanje i to je to.......Ugrabice kise u aprilu i maju, manja je verovatnoca da je strefi susa.........
mozda kod tebe,ja sam orao bacio,vestak,sejao sa tavana pa opet malo vestaka i posle prskao tri puta i protiv korova i bolesti i nekih buba sto grickaju list i cvet

ako bude psenica opet 15.5din, ili 16 nece biti isplatljivija, na isto ce se svesti i psenica i kukuruz, sada jeste psenica 22din, ali za sledecu god u jul siguran sam das ce biti 15 din.

Nije poenta price psenica u Julu...ionako je cuvam i cekam cenu kao i kukuruz...na tu cenu psenice od 16 dinara u Julu je isla i cena kukuruza od 12.5 din u septembru...kako god da okrenes ispade bolje ulaganje...

mozda kod tebe,ja sam orao bacio,vestak,sejao sa tavana pa opet malo vestaka i posle prskao tri puta i protiv korova i bolesti i nekih buba sto grickaju list i cvet

Znam sta hoces da kazes, ali mislim da generalno kod psenice ima manje peripetija u proizvodnji, i u proizvodnji kukuruza mora se upotrebiti veca kolicina djubriva nego za psenicu, pa i zastita, u psenici mozes da radis prskanje u svim fazama, a seti se samo sta je radio plamenac ove godine, a i kukuruzna zlatica???

pa bas i nebih rekao da je na psenici manje peripetija.kukuruz jednom isprkas eventualno dvaput
a nju 3 puta sigurno,jedino sto ne moras da ores vec potanjiras i nemas spartanje

Nazad
Vrh