Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Tacno tako, cim se zavrsi zetva krenuce otkup tel-kel. a sta ako ga drzi do recimo maja u tom skladistu i tad cena bude 20-25din izracunaj Diklofen koliko ce tad biti 1%
naj veca stvar u svemu sto je kukuruz u njegovim rukama i niko ne raspolaze sa njim samo on. jbg. ima obavezu da se brine o njemu, lopovi, zizak i ostale stetocine, a to bi radio i da je imao svoje skladiste.

Pa isto kao što će svaki mesec ići po 1%(meni) tako i njemu svaki mesec ide zakup.Sve u svemu papir i olovku u urke i sračunajte.Zakup za skladištenje 30-35 vagona od 350eura mesečno nije naivno.A to kakva će cena biti bolje da ne prodiskutujem.

28v6q3d.jpg

- - - - - - - - - -

Jos malo i eto 16din sa pdv-om

Ovde je preračunato od 17.50 do 18.50 din. Ja sam skoro sve prodao , kao i prošle godine snjive , nešto po 17.50 , a više po 18.50 kad se preračuna u din. Jes da je trebalo i para , ali više zato što imam loš osjećaj , a i dobro je rodilo.

Trebalo bi i ovde da je takva cena u novembru ali eto...imate cenu od cak 4 dinara visu od nas po kg...strasno..a kod nas i nije dobro rodilo samo se lopine radjaju bez obzira na susu

Ovo što se od ponedeljka dešava na produktnoj berzi u NS je veštačko održavanje cene kukuruza od 14,5rsd/kg bez PDV-a.

BiH ne proizvodi kukuruza čak ni za svoje potrebe dovoljno , nekad se uveze malo , a nekad i više zavisi od proizvodnje . Najviše se uvozi iz Srbije tako da je cijena uvećana za par din kolko košta transport i marža. To je otprilike i pravično jer je zemlja slabije kvalitete nego u Vojvodini i više se djubriva daje . Inače i ove godine je rod podbacio u Bosni (u suštini skoro sve je to u Rep. Srpskoj ) , tako bar kažu , da je prosječan rod samo 4t/ha , a višegodišnji je jedva 6t/ha . Dobro je rodilo u mom užem kraju i još ponegdje , a u većini je opet bila suša.

Nazad
Vrh