Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
danas mi nudjeno 14din tel kel.nisam hteo videcu sta ce se desavati sledece nedelje..inace vlaga danas 15,2 i 14,6
LG 35.40 i agrister. rodili da ne ureknem.
do sada sto sam ovro prosek 7941kg/kj....
kukuruz-zrno.jpg

kukuruz-zrno1.jpg

Moj kolega radi u fulu da kazemo zemlju kukuruze je prskao od cikade,plamenca onda nemam pojma aminokiselinama map+azot i imao je 6500kgjus po kj u Golubincima gde je zemlja bolja nego u Pecincima

To je izgleda podne, takvih sto se frljaju sa tonazom ima svuda, ne shvataju da sami sebi skacu u stomak kad taj prinos slusaju oni koji izdaju zemlju u zakup samo trljaju ruke i podizu cenu arende .kod nas u selu sad nemozes naci lanac zemlje ispod 200e a kad to preracunas u kukuruz to dodje 2 tone po jutru lancu pa sva ulaganja i svi troskovi .... i onda ja bi voleo da imam 8t po hektaru a ne jutru.

Prijatelju iz Pecinaca, da izvines ali s...s kao foka!Toliki prinos ne dobijju ljudi ni u najrodnijim godinama, ma koliko dobru zemlju imali...Pa cak i da si natorio njive stajskim djubretom ne bi moglo toliko da ti rodi na ovakvu godinu.Pa nismo mi direktori pa da nas lazes ovde, pa i mismo valjda neki paori j...m ga!

polako ljudi nemojte tako kod mene je taj isti prinos sasvim normalan ne extra dok samo 20 km dalje od mene sa druge strane osijeka sa duplom količinom gnojiva mogu samo da sanjaju o tome .ja sa prije par dana provršio pola jutra ili ti 10 redi na 200 fati izvagano 4300 kg sa 20 % vlage

tako je kolega u dobroj godini i sa vrhunskom agrotehnikom to se i kod mene postiže bez problema.evo da vas uvjerim kroz par dana skidam pokuse osječkog kukuruza pa vas pozivam da se uvjerite koliki su prinosi( tačan datum ću napisati )ili sačekajte službenu objavu u katalogu.

Pitam se samo zašto je tadašnji vlasnik prodao ako je bila njiva toliko rodna?!
I jedno drugo pitanje, ali tu pitam vas koji tvrdite da imate rekorde, da li su te parcele navodnjavane na kojima su padali rekordi?

Sale glupa su ti pitanja,zasto je prodao?Pa jel moze covek da se razboli,odseli,razvede?itd.....
On je u jesen pred obradu uneo velike kolicine kokosijeg djubriva,radio je na farmi,a ta godina je bila kisovita...
E sad pitam ja vas sve koji se bunite,i mislite da lazu ljudi,kad ste uneli poslednji put stajnjak?

Ja verujem jer u blizini Pećinaca i sam imam parcelu sa kukuruzom.Kiša je padala kada god treba a i kada ne treba.Urađeno domaćinski i normalno da ima odličnog prinosa.

Nazad
Vrh