Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
danas prodao 17tona tel kel po 13din..
rekao sam mu da sledecu turu od nedelje necu dati po toj ceni,na to mi je kupac rekao nije problem...
iskreno ne bih ni prodavao ali nemam kapacitet da skladistim vise od 10vagona...tako da cu 5-6 vagona prodati..

danas prodao 17tona tel kel po 13din..
rekao sam mu da sledecu turu od nedelje necu dati po toj ceni,na to mi je kupac rekao nije problem...
iskreno ne bih ni prodavao ali nemam kapacitet da skladistim vise od 10vagona...tako da cu 5-6 vagona prodati..
Pa daj tom tvom kupcu taj visak kukuruza na cuvanje:haha: Mala sala, zar nemas u blizini neko skladiste?

Standardne price, rekla kazala, leka tvrdi da ce rasti, mikiperlez mu obara cenu, galetin k..nja na tv-u svoju pricu, samo zbunjuju narod.

Moze da bude i ovako i onako, vrsidba jos nije pocela kako treba, uglavnom se bere, a za vrsidbu se ceka da se vlaga jos malo spusti, tako da je moguce, da kada krene navala na silose, krene i cena na nize. Ja se nadam da nece, ali moje nade se uvek pretvore u nocne more.

Gebi od danas placa 13,90 din, rast cene za 90 para odjednom.
Kod nas vec pola atara okronjeno, kukuruza nema....Ko ima 35 meteri zrna po jutru taj je medju rekorderima.Ko kaze preko 40 taj laze.Kolega okrunio i svog i usluznog vec oko 100 jutara, najbolji prinos na parceli od 2kj je 4600 po kj, ostale njive sve ispod 4t(pa cak i 2600 kg/kj zp341).Pricao sa nekoliko vecih gazdi iz susednog sela ovih dana, i oni kazu ako budu imali 3500 kg proseka, nista preko toga.

U Macvi je preko 80% obran kukuruz, vise se bralo nego krunilo, kako kazu kombajneri, retko koja parcela ovrsenog je ispod pet tona a retko koja parcela je i preko sedam tona po hektaru.

- - - - - - - - - -

Isto tako retko koja prikolica napunjena zrnom kukuruza je otisla ka FSH Sabac i ka silosu u Sapcu.

I opet skok...ovo se retko vidja da je kod nas plavo

2rw8aox.jpg

PDV privatne zadruge nikada ne racunaju kad nama treba da daju , a kada je obratno ?

Nazad
Vrh