Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Da, samo malo ko ce ga prodati za 12 dinara.... bruka!!!!!!

po toj ceni lager u dvoristu i ceka !

- - - - - - - - - -

Kod nas klip prrodaju 700-800 din metar.
po toj ceni bolje da se lozi ! izadje jeftinije nego tona uglja a daju maltene istu kaloricnu vrednost !

- - - - - - - - - -

Ako u Maju Junu kako kazes bude cena 14 dinara niko ga nikad vise nece sejati za prodaju...slicno ce biti i sa suncokretom sledece godine...smesno je i pomisljati na tako nesto pogotovo sto sad tvrde da je extra kvalitet u odnosu na proslogodisnji...kod nas samo cardak i lager...s kim god sam pricao cuva

izvini a sta ces onda da sejes ? neces valjda da pustis njive u parlog ?:sta:

Ne budi bukvalista,dve godine zaredom pisem skoro pa gubitak na njemu...ovamo se pise svuda rekordi po posejanim povrsinama svetu i evropi,ukrajina rekordna...juce druga vest obilne padavine danima kod njih i rusa,los kvalitet zrna,ne mogu da skidaju...uticace na cenu,zatim Kina kupila povrsinu velicine pola Srbije od Ukrajinaca sto kako kazu utice na porast cene u Evropi,kod rumuna neko pisao da je tona kukuruza 184e,mada sam i ja tako cuo...pa gde smo mi...znam samo da vise nista sa sigurnoscu ne znamo...ispises zahtev za subvencije,crno na belo setvena struktura cele zemlje pa aj na kalkulisanje...gde mozemo pokrasti...ej da do zadnjeg dana nemamo cenu...evo poceo oktobar ne zna se cena...juce jedan Silos iz Kucure kaze najverovatnije 14 din drugi iz Vrbasa "12 din ali videcemo jos kako ce drugi,sigurni smo samo da cemo dati bolje uslove od drugih"...ovde niko pojma nema,milion razlicitih dojava,objava u samo 20 dana,,smanjicu povrsinu pod kukuruzom ako ga uopste budem i sejao dogodine

Cardak kao i do sad,pa kud puklo da puklo!! Imali smo ponudu da prodamo prikolicu klipa za 10e/100kg ali smo odbili.

to je na ovu godinu dobra cjena, ja sam dao klip po 8,66€ za 100kg, i OK jer sam dobio 10 tona klipa na jutro.......da sam barem imao ponuđeno 10€, nebi razmišljao......jer dok se osuši u čaradaku, pada težina i dođeš na skoro isto, a ovako ga s njive odvezem, i još ima i nešto malo šuške u prikolici.......jel?

Na koji okrunjen kukuruz si mislio?Na prošlogodišnji ili ovogodišnji koji krunimo suv na njivama?Ja sam danas džakirao nešto vršeno na njivi sa 15% vlage.Odem da kupim džakove kad ono 25rsd/kom.Ma ima svaki džak od đubriva da se čuva za te pare.

Na koji okrunjen kukuruz si mislio?Na prošlogodišnji ili ovogodišnji koji krunimo suv na njivama?Ja sam danas džakirao nešto vršeno na njivi sa 15% vlage.Odem da kupim džakove kad ono 25rsd/kom.Ma ima svaki džak od đubriva da se čuva za te pare.

Koja cena je za proslogodisnji a koja za ovogodisnji? Dzakove bi ja doneo oni nisu problem.
Koja je cena za neokrunjeni? I koji je popust na vecu kolicinu. Treba mi ozbiljan covek za duzu saradnju. Info moze i na PP prednost juzni Banat zato sto mi je blizu.

to je na ovu godinu dobra cjena, ja sam dao klip po 8,66€ za 100kg, i OK jer sam dobio 10 tona klipa na jutro.......da sam barem imao ponuđeno 10€, nebi razmišljao......jer dok se osuši u čaradaku, pada težina i dođeš na skoro isto, a ovako ga s njive odvezem, i još ima i nešto malo šuške u prikolici.......jel?

nikako nemoze da bude 10t klipa na jedno jutro zemlje, sem ako i zemlju tovaris u prikolice...na hektar bez brige ali na 56 ari!?

Od uvek ih I cuvamo, velike za kukuruz, male za sljive.
Inace nije cena skupa za dzak, jer se secam kao klinac da su dolazili kamionima razni sverceri I ako donose svoje vrece onda se puni na 50kg, a ako au nase onda ide 48kg. Dakle paritet je bio 2kg kukuruza za jednu vrecu.

pozdrav kolege da ne ispadne da teramna neciju stranu ali itekako ima drzava veze sa cenma i u zadruzi i pored zadruge tj trebala bi da ima, da se zna nekog reda , koliko se nama placa koliko oni uzimaju marzu i na osnovu tog da im naplate porez ili u nekim slucajevima ekstraporez kada im ta marza premasuje 50% a ne ovo prepusteni monopolskom trzistu gde predas svoje proizvode i posle mesec dana oni jos uvek nemaju formiranu cenu ,cve vise i vise se pitam koji ce nam ministarstvo poljoprivrede kada nemoze da se mesa tj da utice na cenu poljoprivrednih proizvoda a ima modela koliko hoces(neposredno ,prelimanima ,kvotama kg,ili u ogranicavanju njihovih marzi ,jel im malo da im marza bude 20% ja bi bio licnoprezadovoljan sa 20% ali svi hoce da se obogate za kratko vreme i to preko nasih ledja)

A što bi kupio nove? Idi kod nekoga ko ima farmu pilića, ima polovnih džakova od stočnog brašna, prodaju to ljudi jer im ne treba. Ako su kao novi, ovde idu do 8 din komad, ako se vidi da su polovni može za 4-5 din komad.

Nazad
Vrh