SAMA
Moderator
Primice ga on,samo jos kalkulise sa cenom.Cek prvo da ja napunim skladiste.Branko,ocemo ga susiti.Eh, šteta, a ljudi taman batalili branje u klipu.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Primice ga on,samo jos kalkulise sa cenom.Cek prvo da ja napunim skladiste.Branko,ocemo ga susiti.Eh, šteta, a ljudi taman batalili branje u klipu.
Branko imanas i koji nismo.Eh, šteta, a ljudi taman batalili branje u klipu.
sa 16% u džambovku slobodno (provjereno) samo pod krov a da ima promajuPa može i kod kuće da se lageruje u zrnu, ako je vlaga ispod 16%. Ja razmišljam da probam jednu količinu u džambo vreće.
Nije mi jasno da li lager za stari kukuruz,ili lager za novi rod?!Kod nas u selu se dosta krunilo ovih dana,posto su ljudi cuvali i cekali,ali sad treba novi da se skladisti!Povoljnost je ona sto sam napisao u prethodnom postu,besplatan lager do novog roda i isti je u JUS-u ako hoces da ga dalje cuvas ali se lager odbija!Danas zvali iz Fidelinke,nude povoljan lager.Zakazali smo za ujutru sastanak nas nekoliko pa videcemo sta kazu i sta je to povoljno za njih.
Tesla, a kako se te vrece pune ?Pa može i kod kuće da se lageruje u zrnu, ako je vlaga ispod 16%. Ja razmišljam da probam jednu količinu u džambo vreće.
Duvaljka,puz ili kofa.Tesla, a kako se te vrece pune ?
kod nas se i ravnaju po N.S berzi bala ih ona,ali sumljam da će ići kako su zamislili.125 e...lele boles..tako je i kod nas,j*bu nas na sve strane....ja danas pravio na prikolicama male sibere za kukuruz,sutra imam jos 1 da uradim pa treba da idemo da gledamo neke puzne transportere i cekamo da sazri.. mada mereno pre neki dan agris 83 vlaga 24,n43 vlaga 22..
Za novi rod.Videcemo sta kazu mada neverujem da ce ista da bude od te price,jer sam planirao oko 25 vagona kuci da ostavim,a ostalo kod ovih sto imaju besplatan lager i mozemo da se dogovaramo od cene,kod Fidelinke neverujem da ima toga,al videcemo.Nije mi jasno da li lager za stari kukuruz,ili lager za novi rod?!Kod nas u selu se dosta krunilo ovih dana,posto su ljudi cuvali i cekali,ali sad treba novi da se skladisti!Povoljnost je ona sto sam napisao u prethodnom postu,besplatan lager do novog roda i isti je u JUS-u ako hoces da ga dalje cuvas ali se lager odbija!
Ovako,0,9% je lager +PDV(posto smo se pojavili kao udruzenje dobili smo u startu 0,8%),i sve zavisi koju kolicinu mozemo da im ponudimo.Spremni su da spuste jos malo (do nekih 0,6-0,7%mesecno)ali mora da bude bar 400-500 vagona.Tablicu za susenje jos uvek nemaju ali u najgorem slucaju bice kao Viktorijina,mada smo dobili obecanje da ce biti povoljnija.Cena kad prodajemo ce biti kao na Novosadskoj berzi.Lager se ne naplacuje taj mesec kad se donese kukuruz i u mesecu kad se prodaje.Ako se prodaje njima tj Fidelinki troskovi su lager i susenje,drugih odbitaka nema,ako se prodaje drugom kupcu ide mesecni lager + 1% ulaz i 1% izlaz.Obavezno javi situaciju.
Za novi rod.Videcemo sta kazu mada neverujem da ce ista da bude od te price,jer sam planirao oko 25 vagona kuci da ostavim,a ostalo kod ovih sto imaju besplatan lager i mozemo da se dogovaramo od cene,kod Fidelinke neverujem da ima toga,al videcemo.
- - - - - - - - - -
Ovako,0,9% je lager +PDV(posto smo se pojavili kao udruzenje dobili smo u startu 0,8%),i sve zavisi koju kolicinu mozemo da im ponudimo.Spremni su da spuste jos malo (do nekih 0,6-0,7%mesecno)ali mora da bude bar 400-500 vagona.Tablicu za susenje jos uvek nemaju ali u najgorem slucaju bice kao Viktorijina,mada smo dobili obecanje da ce biti povoljnija.Cena kad prodajemo ce biti kao na Novosadskoj berzi.Lager se ne naplacuje taj mesec kad se donese kukuruz i u mesecu kad se prodaje.Ako se prodaje njima tj Fidelinki troskovi su lager i susenje,drugih odbitaka nema,ako se prodaje drugom kupcu ide mesecni lager + 1% ulaz i 1% izlaz.