Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Pa može i kod kuće da se lageruje u zrnu, ako je vlaga ispod 16% :osmeh:. Ja razmišljam da probam jednu količinu u džambo vreće.

Danas zvali iz Fidelinke,nude povoljan lager.Zakazali smo za ujutru sastanak nas nekoliko pa videcemo sta kazu i sta je to povoljno za njih.

Okrunio juce iz ambara 17 tona,stavio na lager do novog roda,besplatno!Posle cu videti,da li cu ga prodati ili cuvati jos ali uz odbitak lagera!Dobro je sto sam uspeo da ispraznim ambar za novi,a opet stari nisam dao bagatela,mada ne znam ni sam da li uopste da cekam bolja vremena,trebace para u svakom slucaju!

- - - - - - - - - -

Danas zvali iz Fidelinke,nude povoljan lager.Zakazali smo za ujutru sastanak nas nekoliko pa videcemo sta kazu i sta je to povoljno za njih.
Nije mi jasno da li lager za stari kukuruz,ili lager za novi rod?!Kod nas u selu se dosta krunilo ovih dana,posto su ljudi cuvali i cekali,ali sad treba novi da se skladisti!Povoljnost je ona sto sam napisao u prethodnom postu,besplatan lager do novog roda i isti je u JUS-u ako hoces da ga dalje cuvas ali se lager odbija!

125 e...lele boles..tako je i kod nas,j*bu nas na sve strane....ja danas pravio na prikolicama male sibere za kukuruz,sutra imam jos 1 da uradim pa treba da idemo da gledamo neke puzne transportere i cekamo da sazri.. mada mereno pre neki dan agris 83 vlaga 24,n43 vlaga 22..

125 e...lele boles..tako je i kod nas,j*bu nas na sve strane....ja danas pravio na prikolicama male sibere za kukuruz,sutra imam jos 1 da uradim pa treba da idemo da gledamo neke puzne transportere i cekamo da sazri.. mada mereno pre neki dan agris 83 vlaga 24,n43 vlaga 22..
kod nas se i ravnaju po N.S berzi bala ih ona,ali sumljam da će ići kako su zamislili.

Nije mi jasno da li lager za stari kukuruz,ili lager za novi rod?!Kod nas u selu se dosta krunilo ovih dana,posto su ljudi cuvali i cekali,ali sad treba novi da se skladisti!Povoljnost je ona sto sam napisao u prethodnom postu,besplatan lager do novog roda i isti je u JUS-u ako hoces da ga dalje cuvas ali se lager odbija!
Za novi rod.Videcemo sta kazu mada neverujem da ce ista da bude od te price,jer sam planirao oko 25 vagona kuci da ostavim,a ostalo kod ovih sto imaju besplatan lager i mozemo da se dogovaramo od cene,kod Fidelinke neverujem da ima toga,al videcemo.

- - - - - - - - - -

Obavezno javi situaciju.
Ovako,0,9% je lager +PDV(posto smo se pojavili kao udruzenje dobili smo u startu 0,8%),i sve zavisi koju kolicinu mozemo da im ponudimo.Spremni su da spuste jos malo (do nekih 0,6-0,7%mesecno)ali mora da bude bar 400-500 vagona.Tablicu za susenje jos uvek nemaju ali u najgorem slucaju bice kao Viktorijina,mada smo dobili obecanje da ce biti povoljnija.Cena kad prodajemo ce biti kao na Novosadskoj berzi.Lager se ne naplacuje taj mesec kad se donese kukuruz i u mesecu kad se prodaje.Ako se prodaje njima tj Fidelinki troskovi su lager i susenje,drugih odbitaka nema,ako se prodaje drugom kupcu ide mesecni lager + 1% ulaz i 1% izlaz.

Za novi rod.Videcemo sta kazu mada neverujem da ce ista da bude od te price,jer sam planirao oko 25 vagona kuci da ostavim,a ostalo kod ovih sto imaju besplatan lager i mozemo da se dogovaramo od cene,kod Fidelinke neverujem da ima toga,al videcemo.

- - - - - - - - - -

Ovako,0,9% je lager +PDV(posto smo se pojavili kao udruzenje dobili smo u startu 0,8%),i sve zavisi koju kolicinu mozemo da im ponudimo.Spremni su da spuste jos malo (do nekih 0,6-0,7%mesecno)ali mora da bude bar 400-500 vagona.Tablicu za susenje jos uvek nemaju ali u najgorem slucaju bice kao Viktorijina,mada smo dobili obecanje da ce biti povoljnija.Cena kad prodajemo ce biti kao na Novosadskoj berzi.Lager se ne naplacuje taj mesec kad se donese kukuruz i u mesecu kad se prodaje.Ako se prodaje njima tj Fidelinki troskovi su lager i susenje,drugih odbitaka nema,ako se prodaje drugom kupcu ide mesecni lager + 1% ulaz i 1% izlaz.

I na kraju daju dinar slabiju cenu tako da ti se ne isplati nositi jer onda zaracunavaju lager oni na istom a proizvodjac u problemu...uvek tako bilo

- - - - - - - - - -

I da..da ti dam odmah zahvalnicu da ti ne stoji 666 u porukama:haha:

- - - - - - - - - -

Danas cujem da Kosticev MK daje besplatan lager 6 meseci...treba im izgleda hitno kukuruza,nije samo fidelinka u toj prici

Takmice se da preuzmu sto vise robe, ta roba ce vecim delom ostati kod njih za trgovinu.
Slicno sam prosao pre par godina sa Gebijem.Predao kukuruze na lager(naravno troskovi u %ima...).
U februaru resim da prodam, njima bas i ne treba roba,nude 14.20din/kg.Na berzi cena 14,60-14,80 + pdv(5%).
Drugi otkupljivac mi nudi 15,20 din/kg.Raspitam se kako mogu dobit nazad svoju robu.Odbitak 1% na izlaz, naravno roba nije tu u selu gde sam predao nego 45km odavde, tamo se i obracunava lager i izdaje roba, prevoz moras resiti.
Kod ovog momenta veci deo ce odustati i prodati,daj sta das.
Taj drugi otkupljivac proda moj kukuruz na berzi,kupac salje direktno kamion po robu,ja otisao autom da sredim papire, i dobro sam prosao.Ali to je redak slucaj kad proizvodjac prodje bolje.Da sam trebao prevoziti robu kod ovog drugog otkupljivaca, ne bih imao racunicu.
Posle kad te oderu, ti se naljutis,odes kod drugog,tamo ces isto proci, i tako sve u krug.Dobro znaju da nemamo drugog izbora, povecali posede, batalili branje i cardake, a robu smestit nemamo gde.I tako ce to da ide sve dok vecina nas ne resi problem skladistenja robe kod kuce.

Nazad
Vrh