Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Tako je izgleda,ima na agro servisu tabela za 31.07 gde je cena 15 bez PDV-a ali fajl je 30.07 dan ranije postavljen...spletke nista vise i sirenje straha

33uttp0.jpg

Izgleda da su cene azurne na sajtu savetodavne sluzbe Vojvodine koji je preporucio clan "mester"!
Sinoc je za vestacko suseni kukuruz rod 2012 stajala cena od 15,44Din, a danas je pomerena na 16,20Din sve sa PDV-om. Postoji kolizija izmedju te tebele I one na agroservisu koja je postavljena sa dva dana zakasnjenja, ali na oba mesta cena ide gore.
Znaci treba razlikovati cenu vestacki susenog od prirodno suvog kukuruza koji kosta 19,70 sa PDV-om!
Jutros me zove jedan "kamiondzija" koji inace nastupa potcenjivacki, ali je I to ipak neki znak.
Cena kukuruzu je definitivno krenula lagano gore I to treba da se zna.
Kukuruz iz cardaka se I na berzi placa znacajno skuplje, jer je logicno da svako onaj koji ga je dosad zadrzao zna sta ima I da je u pitanju relativni kvalitet.
Nekome, odnosno mnogima ne odgovara da se to cuje I zna, vec bi da dobiju kvalitet za cenu onog sprzenog I sagorenog.
Znaci traznje ima, mnogo je ne istina izreceno ovde.
Na zalost I situacija sa novim rodom ide sve vise u prilog tome da ce ovo malo preostalog kukuruza po cardacima itekako trebati!

A cene na berzama gde ima i trgovine su nasto nize.Kukuruzom se trguje po 14.50-14.80, a psenica malo ispod 16 din.

Na produktoj berzi ima trgovine, jasno je navedeno da se cene odnose na trgovinu tog dana. Agroservis ne razlikuje prirodno suv od vesacki susenog kukuruza I to je glavna "fora'.
Cena kukuruza se lagano oporavlja. U narednom periodu sledi "przenje" novog roda preko 35C, na zalost.
Kakva bi prognoza u vezi cene mogla biti u normalnoj I uredjenoj drzavi?
Svako iskren zna odgovor..

Na produktoj berzi ima trgovine, jasno je navedeno da se cene odnose na trgovinu tog dana. Agroservis ne razlikuje prirodno suv od vesacki susenog kukuruza I to je glavna "fora'.
Cena kukuruza se lagano oporavlja. U narednom periodu sledi "przenje" novog roda preko 35C, na zalost.
Kakva bi prognoza u vezi cene mogla biti u normalnoj I uredjenoj drzavi?
Svako iskren zna odgovor..
Ima jako malo,samo Bosna i Albanija,ali nije to nista znacajno sto bi uticalo na cenu.Ovo je informacija iz prve ruke.
Uzgred,ona tabela clana meshter nije istinita,pukli su od smeha kad sam im pokazao... :haha:

Ne razumem sta nije istinito kod tabele clana meshter???Pa toliko je i na agro servisu..ko je pukao od smeha?

Hahahahahahahaahhahaha,Maticu,Maticu,tebi se bas dele piva okolo?! :ppozdrav:
Ustvari,sto bih se ja tebi pravdao kako i preko koga trgujem?! :sta:
A ti mozes da verujes ili ne,od volje ti je,a da napadas nekoga o necemu o cemu nemas pojma,okani se corava posla!Ne znas ni ko ima pravo da trguje na berzi,osim da procitas na internetu ili da pitas nekoga,nisi sam proverio i poslovao.
Necu vise da polemisem o ovome,jos cemo se i posvadjati,ne mogu da dozvolim da neko indirektno govori da lazem,a za svoju rec glavu dajem,sto moze posvedociti nekoliko clanova koji me duze znaju.
Jesam mlad,ali kad kazem,stojim iza toga,pa makar me to i kostalo! ::spreman na sve::

To sto si ti vredan i ambiciozan decko ja izuzetno cenim.To sam ti rekao jos kad si cistio djubre iz mog objekta.E sad to sto si ti sa 13 godina poceo da radis zemlju,ujedno se skolovao i studirao,a napravio od 14kj 30 i nesto,kako si vec sam napisao je malko diskutabilno.
Datum RođenjaDecember 25, 1991 (21)O Staropazovcanin

Lokacija:Stara PazovaBiografija:Zavrsio poljoprivrednu skolu u Futogu,smer veterinarski tehnicar.Studiram ratarstvo i povrtarstvo na Poljoprivrednim fakultetu u Novom Sadu.Moji se od 2000. godine bave poljoprivredom,a ja sam sve preuzeo 2005.Poceo sam sa 14 jutara,a sada dosao na 30 i nesto.
To bi moglo uvrediti neke sigurno bar isto vredne i sposobne ratare.:osmeh:
Istinu znamo i ti i ja i mani me aviona i kamiona,jer ce jos ispasti da si ti ovde neki dzek,a ja anonimus,koji nezna gde se kopca kosulja.:haha: Ziv ti meni bio i kupio jos 1000 kj zemlje,al nemoj omalovazavati druge i ne ostaj ne dorecen,vec objasni sta je tu smesno i ko je kriv za ne tacne informacije o trgovanju na berzi.:ppozdrav:
Od mene toliko po tom pitanju i nemam nameru da ista vise isterujem.Samo sam te ljudski i dobronamerno opomenuo,na konto komentara nekih cenjenih clanova.

A ti mozes da verujes ili ne,od volje ti je,a da napadas nekoga o necemu o cemu nemas pojma,okani se corava posla!Ne znas ni ko ima pravo da trguje na berzi,osim da procitas na internetu ili da pitas nekoga,nisi sam proverio i poslovao.
Necu vise da polemisem o ovome,jos cemo se i posvadjati,ne mogu da dozvolim da neko indirektno govori da lazem,a za svoju rec glavu dajem,sto moze posvedociti nekoliko clanova koji me duze znaju.
Jesam mlad,ali kad kazem,stojim iza toga,pa makar me to i kostalo! ::spreman na sve::
Zelen si na forumu pa ti mozda neverujemo svi,al vremeno se upoznajemo,verujem da ces nam biti svima od koristi::namigivanje::

- - - - - - - - - -

Zelen si na forumu pa ti mozda neverujemo svi,al vremeno se upoznajemo,verujem da ces nam biti svima od koristi::namigivanje::

To sto si ti vredan i ambiciozan decko ja izuzetno cenim.To sam ti rekao jos kad si cistio djubre iz mog objekta.E sad to sto si ti sa 13 godina poceo da radis zemlju,ujedno se skolovao i studirao,a napravio od 14kj 30 i nesto,kako si vec sam napisao je malko diskutabilno.
Datum RođenjaDecember 25, 1991 (21)O Staropazovcanin

Lokacija:Stara PazovaBiografija:Zavrsio poljoprivrednu skolu u Futogu,smer veterinarski tehnicar.Studiram ratarstvo i povrtarstvo na Poljoprivrednim fakultetu u Novom Sadu.Moji se od 2000. godine bave poljoprivredom,a ja sam sve preuzeo 2005.Poceo sam sa 14 jutara,a sada dosao na 30 i nesto.
To bi moglo uvrediti neke sigurno bar isto vredne i sposobne ratare.:osmeh:
Istinu znamo i ti i ja i mani me aviona i kamiona,jer ce jos ispasti da si ti ovde neki dzek,a ja anonimus,koji nezna gde se kopca kosulja.:haha: Ziv ti meni bio i kupio jos 1000 kj zemlje,al nemoj omalovazavati druge i ne ostaj ne dorecen,vec objasni sta je tu smesno i ko je kriv za ne tacne informacije o trgovanju na berzi.:ppozdrav:
Od mene toliko po tom pitanju i nemam nameru da ista vise isterujem.Samo sam te ljudski i dobronamerno opomenuo,na konto komentara nekih cenjenih clanova.
Maticu,daleko od toga da mi cale nije pomagao,necu da lazem,jeste,njegov sam,pa je i red.
I spavao sam na njivi kad rikne traktor,popravljao traktor u blatu do kolena,zidao,isao u nadnicu,sje*ao kicmu dva puta i to jos sve kao dete 13-14 godina,dok su moji drugari igrali klikere i vozali se biciklovima po Pazovi,tako da nemam pardona,ako me neko zacne,da uzvratim.
A za moju 21 godinu,kanda sam vise tereta prevukao preko ledja od mojih vrsnjaka i iskusio sta je gorcina paorskog dinara,tako da znam sta je dobro,a sta ne.
Moj propust bese sto nisam zavrsio zapocetu recenicu,zamislio sam se.
Nemam nameru nikoga da uvredim,niti sam imao.Imam svoju sliku u glavi kako bi sta trebalo da bude i izgleda,a ako mi se nesto ucini zanimljivim,mogu da posavetujem,pa od volje mu bilo da usvoji ili ne.
Nisam nikome ukrao nista,kao ni moj cale,mirno spavamo.Sve te pare su zaradjene radom.
Da ne sirimo vise i ne idemo u :off_topic:,svako se siri onoliko koliko moze da se pokrije...

Poslednja izmena:
Ne mogu reci da imam pouzdan izvor I informacije iz prve ruke, ali postoji nesto sto se zove "osecaj".
Znam kako funkcionise berzansko poslovanje u nas, da se na produktnu berzu moze izaci preko posrednika, odnosno firme koju je osnovala sama berza. Postoji nekoliko prakticno privatnih nazovimo ih berzi, koje se samo tako zovu, a zapravo su najobicniji oglasnici. Potrebno je uplatiti clanarinu da bi mogao trgovati. Vise puta su isti navaljivali da se uclanim..
Mislim da niko nema nikakvog razloga za smeh na cene iz tabele. Nasi ljudi su vrlo neprofesionalni, misle da sve znaju, svako se pravi pametnijim no sto jeste.
Moguce je da su u pitanju konkurentski interesi, pa se jedni mnogo smeju ovim drugima.
Uveren sam da su cene azurne kad sam bolje pogledao. Nekog desavanja sigurno ima. Za kolicinu prometa ne mogu da tvrdim, ali je cinjenica da je neko platio tu cenu.
Vec je dovoljno puta pomenuto da ima mnogo onih kojima bi odgovarala mizerija od cena nasih proizvoda, pa je I taj navodni smeh moguce rezultat takvih stremljenja.
Ima ona narodna, ko se poslednji smeje...

Dobro i posle svega sto ste ovde napisali ...
Koja je cena kukuruza danas ???

15 dinara ili 28 ???

Nazad
Vrh