Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Kise nema na vidiku u narednih 2 nedelje a temperatura ce biti porastu. Kukuruzu ce neophodna biti kisa za dobar rod i to u sto skorijem roku. Ipak sam siguran da jesenja cena ovogodisnjeg roda nece prelaziti 15 din. Polako ali sigurno unistice nas. A kako smo svi mi ujedinjeni i slozni nije nista cudno sto nam sve to rade!!!
Unisteno je vec sve, zasto ne bi bila I najvitalnija grana nase privrede, mi smo desert za kraj. Ali smo I po malo zilavi, tako da, videce se jos......

kod mene cena kuk. krece se izmedju 18.5-19.5 din/kg. i ove robne rezervre su bas u najgorem vremenu izasli sa pozajmicom zarazenog kukuruza... svi koji su cekali avgust mesec za cenovni vrh pogreseli su....( nikog necu da povredim) ali cenovna razlika od sad vec 10 din/kg nasprem oktobarske cene prosle godine...to vec nije zajeb..ncija. Ovo moze da se dogodi samo u zemlji Srbiji gde lud je..e zbunjenog....

Ocaran sam mada imam svega manje od 10% proslogodisnjeg kukuruza......:sjasi:

Bečej, cena se kreće oko 17din/kg sa tendencijom daljeg pada. Uskoro ćemo morati mi njima da platimo da bi nam primili kukuruz.

Danas sam okrunio kukuruz po 19 din cena smesna al mislim da ce smesno tek biti...sa proslogodisnjim rodom gotovo, brige vise nema gubitak je prezaljen,sad imamo dva meseca fore da se psihicki propremimo za nova iznenadjenja...

Dolovac jel si kod Ivanke predao?Ja jos danas cekam da vidim sa kamiondzijama,ako nista nebude bilo sutra predajem kod ivanke.

na berzi u budimpešti se trguje za 141,69 evra/t sa isporukom u novembru a i decembarska cena nije znatno veća
http://client.bse.hu/topmenu/trading_data/commodities_market/grainfutures?showfull=true

Kise nema na vidiku u narednih 2 nedelje a temperatura ce biti porastu. Kukuruzu ce neophodna biti kisa za dobar rod i to u sto skorijem roku. Ipak sam siguran da jesenja cena ovogodisnjeg roda nece prelaziti 15 din. Polako ali sigurno unistice nas. A kako smo svi mi ujedinjeni i slozni nije nista cudno sto nam sve to rade!!!

Šta "15 dinara pa to je odlična cena" biće ona i niža. Kukuruz prošlogodišnjeg roda je trenutno u padu i nebi me iznenadilo kada bi njegova cena došla do 15 din/kg a kada stigne novi biće on ispod 15 din/kg. Živi bili pa videli. Nama sa pšenicom su napipali puls i videli da koliko god malo da nam plate mi ćemo biti zadovoljni.

Sad ce opet mnogi koji su rasturili stoku da ubace novu,kako bi hranu proturili kroz njih.Ja sam vecinu proletos rasturio i rekao ne treba mi vise u zivotu,al izgleda da idemo izpocetka.

ljudi samo polako i smireno,daleko je jos novi kukuruz-tu se jos nista ne zna kakav ce rod biti-ali sad je pocela igra zivaca sa kukuruzom rodom 2012 ,ja i dalje ne odustajem od kraja avgusta da prodam svoj kukuruz,ali ipak to je samo moje misljenje

ljudi samo polako i smireno,daleko je jos novi kukuruz-tu se jos nista ne zna kakav ce rod biti-ali sad je pocela igra zivaca sa kukuruzom rodom 2012 ,ja i dalje ne odustajem od kraja avgusta da prodam svoj kukuruz,ali ipak to je samo moje misljenje
e moj leko ad ga ti nisi prodao po 28......Za koliko bi ga sada dao?

za 30 naravno a moze i 29 :osmeh: kukuruz kako znam za sebe nikada nisam krunio sa njive nego ga brao u klipu i skladistio u cardak-kotarku i krunio ga u avgustu i prosek zadnjih 10 godina pokazuje da sam bio upravu a sada monopolisti su izmislili aferu sa alfatoksinima pa su srusili cenu, ali ja se i dalje nadam vecoj ceni od ove sada i cekam

Nazad
Vrh