Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
@idklecin
Gledam tabelu sto si okacio. Sve plave strelice i vidim cena psenice crvena i ispod 16din! Pa sunce mu zarko, osnovna sirovina za ishranu stanovnistva i nikome ne treba :zli:

Ovi koji kod nas otkupljuju kazu kolika je cena na Gea Berzi toliko je i kod nas...cena ce biti poznata sredinom Jula...ne pre...ova produktna je budalastina s kojim cenama oni barataju...daju cenu da nema sanse da si u nekoj zaradi...vecno na pozitivnoj nuli...treba se buniti,ne zna se cena a vrsidba za koji dan gotova a ujedno i pobuna za subvencije...katastrofa

@idklecin
Gledam tabelu sto si okacio. Sve plave strelice i vidim cena psenice crvena i ispod 16din! Pa sunce mu zarko, osnovna sirovina za ishranu stanovnistva i nikome ne treba :zli:
Pa sta vredi sto je osnovna hrana kad stanovnistvo ne moze da je plati iako je osnovna? Uzeli mu kintu pa dali u subvencije a lova se izgubila negde na putu do poljoprivrednika...

Jeftina pšenica i ječam uticali su da opadne i cena kukuruza, iako se očakivaslo da će njegov osetni manjak uponudi u Srbiji učiniti suprotno. Sada je prodavan za 18,80, a lane za 20,20 dinara po kilogramu. Očigledno, veliki deo pšenice i ječma odlaziće u stočnu hranu kao zamena za kukuruz. U narednom periodu moguće je očekivati porast cene kukuruza i na našem tržištu. Posebno što se na berzama sa kojima se upoređujemo, cena kukuruza kotira na višem nivou. Protekle nedelje u Mađarskoj je prodavan za protivvrtednost od 21,43, u Francuskoj za 25,60,u SAD za 23.47, u Rusiji za 22,18 i u Ukrajini za 20,84 dinara po kilogramu.

ma jasno ko dan. ovo su velike brojke u pitanju,treba nahraniti beograd jeftinom psenicom. zamislite sada koliko ljudi pucaju. kod nas je bio zakup 40000 din i preko po hektaru, ljudi nisu zalili djubrivo i sve ostalo, i sad kad znaju da postoje kolicine koje ce se neminovno prodati p0 15 din. pa ce se polako odustajati od zakupa. onda dodje 2014 neki arapin pokupuje zemlju,izveze psenicu,ili stagod i beograde gladni hrani se sa gmo iz brazila koji ces platiti ne 15 nego 45 din...

Jes vala, Beograd je sto posto kriv i sto je u Rusiji cena 130? Bre sto nemaju ljudi osecaj ni zasta samo da izmisle krivca da nisu sami krivi sto su nezadovoljni.

ma jasno ko dan. ovo su velike brojke u pitanju,treba nahraniti beograd jeftinom psenicom. zamislite sada koliko ljudi pucaju. kod nas je bio zakup 40000 din i preko po hektaru, ljudi nisu zalili djubrivo i sve ostalo, i sad kad znaju da postoje kolicine koje ce se neminovno prodati p0 15 din. pa ce se polako odustajati od zakupa. onda dodje 2014 neki arapin pokupuje zemlju,izveze psenicu,ili stagod i beograde gladni hrani se sa gmo iz brazila koji ces platiti ne 15 nego 45 din...
U mom mestu se zakup kretao od 60 do 80 i nesto hiljada po Ha pa jel nas tero neko da toliko platimo eej?Do pre par godina nije prelazilo 30 hiljada po Ha. Ljudi sami skacu sebi u stomak,zato treba da bude 10 din kila kad imamo toliko para za zakup.

Znao sam da ce kad-tad dodji do ovoga,ali na brzinu se izdesavalo...Jedna katasrofalna godina od Boga,Jedna od drzave i sledeca ko zna...Cisto da se stvari vrate na svoje mesto,posto je ovde u Crepaji cena zakupa i zemlje vecito otisla u nebesa...13-15.000 po k.j su placali i racunali da ce svake godine skidati 800-900 eura po k.j cisto!

gospodine bane30. ja licno nisam sejao psenicu,kukuruza imam i ga prodam po 19 prezivecu.nemam uzete drzavne zemlje na zakup tako da mi je samo zao ljudi koje poznajem koji su zalozili kuce u kojima zive i u kojima su im 3 generacije zivele. jeste kao sto kaze dolovac skacu ljudi sami sebi u stomak,ali nisu racunali na ovoliku pljacku .

lepo narod kaže " ko hoće mnogo neće dugo " ko ih je terao da stavljaju kuće pod hipoteku mislili su da se obogate ko mišković e pa bato moj ne ide to svakom od ruke

Nije se ni Miskovic obogatio stavljanjem kuce pod hipoteku. :haha: Rad je uvek bio najmanje placen,a nismo svi rodjeni za spekulante.Da smo bili promucurni prodali bi jesenas kukuruz.Ko je mogao da predpostavi da ce u jesen kukuruz biti najskuplji.:sta: Naravno samo prevaranti i spekulanti,a mi treba da izvucemo nauk.U protivnom smo skupo platili skolu nizasta.Narod lepo kaze da se pametan uci na tudjim greskama.Ova nasa mlooogo skupa po mucenickim ledjima.

kukuruz iz ambara sam prodao pre par dana po 20,50din/kg ,i s prosecnim prinosom od 4tone po jutru jedva da sam se pokrio, malo je bilo zarade, a ocekivao sam da u ovom periodu bude i do 30din, al jebiga, najbolje su prosli oni koju su jesenas prodali po 29 u robne rezerrve
A ja bi vidis hapsio da sam vlast one sto su parama od poreza koji ja redovno placam placali po ceni od 29 din a onda opet podelili onima od kojih su kupili! Sreca i moja i njihova nisam nikakva vlast niti cu ikad biti!

kamo srece da su te pare stigle do ljudi kojima su stvarno trebale malih poljoprivrednika koji su stvarno bili pogodjeni susom, medjutim to se nije dogodilo sigurno jer je ovo Srbija zemlja gde bogatiji bivaju jos bogatiji a siromasni jos siromasniji.
Ko je meni kriv ako ja uzmem krediti kupim Clasa ili Jonija aimam u svome vlasnistvu 20 losih lanaca i zakupio sam drzavnu parlozinu na koju niko nije nista bacijo 20 godina, sta ja da ocekujem tu 15 t po hektaru.Pa krediti moraju da se vracaju nema nije rodilo mala cena ko je tu koga lupo po ustima da vice 100000 hektar pa valjda se radi neka kalkulacija sta na tom hektaru da sejes da ti se isplati? Razumeo bih da nemaju kredita pa oce da se pokazu ali sa tolikim kreditima srljati u jos vece zaduzenje?
Ali ovo je zemlja Srbija opet im je drzava izasla u susret i otkupila im kukuruz po 29 dinara a negde bi oprostila zakup i oni idalje plivaju.
Zemlja alavih.

Slazem se sa tobom. U sustini su i seljak i gradjanin najebali a lopovima opet dobro! Ista prica kao sa stanovima pre neku godinu, samo ce biti skuplje kupuj kredit u svajcarcima itd... Tako sad gledam i ovde, zemlje ima koliko ima ako ne kupis ti kupice brzo drugi, cena hrane ce rasti u nedogled u svetu itd... I naravno da su mnogi pukli i u selu i u gradu, na zalost! Izvinjavam se za iskakanje sa teme!

x0z6z6.jpg

Produktna berza Novi Sad:

Pšenica tel - kel 2013. - 15,88 din/kg sa PDV-om
Pšenica, rod 2013. - 17,28 din/kg sa PDV-om

Nazad
Vrh