Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Kod nas ovruo pre 1 sat

kod vas se tamo navuko
Presentation%2030.5..jpg

Dali ce Pariz povuci cenu gore ostaje da vidimo.skoro 6 dinara razlike?budimpesta 2,84 dinara? eto posledica afere Afla toxin i posle ce neko reci da je to istina i da ga ima pa normalno da ga ima i uvek ga je i bilo ali sada je iskorisceno u marketinske svrhe i u korist zarade.

Poslednja izmena:
Od ponedeljka cena sa lagera 20,50 sa pdv-om.Al nas je povuko Pariz ,samo je pitanje gde.

Pariz vuce na gore,malo po malo iz dana u dan...Cini mi se,da se i Budimpesta polako budi i da ce cena biti u porastu u narednom periodu!Videcemo kako ce nasi odreagovati,verovatno jos malo dole da se ucari jos koliko moze...

Sta sam napisao u postu oko podna pre izbacivanja ovih cena,jos malo da se ucari i obori cena kako bi bilo lufta i kako bi se malo ispeglali sa preostalim kukuruzom posto su uglavnom svi otkupljivaci pukli!U interesu je drzati nizu cenu duzi period kako bi se ukoliko krene izvoz i cena skoci na trzistu malo povratili!Mada male su kolicine ostale u ambarima!Zivi bili pa videli,i mene zanima dalji tok dogadjaja...Mislim da ljudi koji imaju kukuruz tek sad nece kruniti i poklanjati ga,posto zna se da ide zetva,kukuruz ce biti jedno vreme van toka zbivanja ali...ima dana pogotovo sto svetska cena cini mi se da raste laganim tempom!

Ovo verujem da niko nije očekivao.Par nas je prognoziralo pad kad se počne kositi ječan i pšenica kai o i pad zbog prisile da se kukruz proda radi pražnjenja silosa.Ali niko nije očekivao baš ovako crn scenario u ovoj ranijoj fazi što se žetve tiče.

Свуда на северу је каснила сетва. Тако да једна мала суша може све да промени и то драстично. Тренутно тај мали страх и држи цену. А ако све буде у реду, оде цена кукурза доле за следећу сезону. Прогнозе се врте до 5 $/буш. Мада тренутно фјучерси за следећи род имају благи раст. Нико жив неће моћи да зна цену без објаве стања усева што се стално и прати. Е још кад би ове фирме што то снимају сателитом и то наплаћују хтеле то и нама да саопште, верујем да би смо били паметнији.

Nazad
Vrh