Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
kod mene sa sad samo 21 din/kg ali za tel-kel, dakle nemeri se vlaga.....

Kod nas cena 23 din.
Od Jesica bi bilo jako lepo da nas ostavi,tako bi nam pomogao,jer kako je krenuo (zajedno sa drugima) da nam kudi nas rad,muku i nase proizvode,sela i poljoprivrednici (koji se vec polako gase) ima da se ugase za sva vremena,pa cemo onda jesti tu njegovu zdravu hranu i imacemo zdrav kukuruz koji ce roditi na drvetu.
Mislim stvarno je dosta...

Vidi se po njemu da jede losu hranu, sav je propo nesto, prosto se providi kroz njega kakav je mrsav, mater mu j...m lopovsku.
Sombor 23,oo din. Nadam se da ce nastaviti ovaj trend rasta cene, dosta je bilo tih sr....a zdravo nezdravo. Tako je kako je drugo nemamo. Njima bi odgovaralo da kupuju nas "nezdravi" kukuruz po recimo 16 din pa da nam taj isti kukuruz prodaju kroz stocnu hranu na primer, kao "zdrav uvozni" po ceni od 30 din. Onda bi doticni gore pomenuti bio zadovoljan i narod bi jeo " zdravu hranu" i njegovi dzepovi puni. Milina.

Bez sekiracije bice dobro,moze jesic da prica sta hoce navikli smo na to jedino sto se vecina upeca na hjihove lazi nazalost.

ja moj u ponedeljak sa lagera moram da prodam (1 vagon),u Slims B.novo selo po 22 din..mora nafta da se kupi. ma kukuruz ide gore,ali covek ga stvarno vise pretera sa svojim misljenjem.. sta god da uradimo nemozemo nista sa tim toksinima, kad je toliko pametan nek pronadje resenje a ne samo da kukumace.Pa kad si vec strucnjak i radis za drzavu ajd da te vidimo predlozi nesto,uradi nesto pametno,sto ce doneti korist seljaku,a ne ovako.

Realnost je da jedemo najgoru hranu u evropi, a paradoks je da proizvodimo malte ne najbolju. pa oni koji mu pune dzepove oni uvoze to djubre od hrane a nasem seljaku zakidaju na ceni prva ,druga ,treca klasa mesa imamo lose svinje los stocni fond, bitno da rr nemacke ,austrije itd imaju extra kvalitet koji je star 10 godina i kvalitetno zaledjen jest da malko smrducka ali je cena bagatelna .Pa ko dozvoljava uvoz tih crkotina i svog evropskog djubreta koje je za bacanje? da nisam ja taj pa nisam nego su to ti isti sto se sada peru od toga mater im .......
a verovatno bi uveo Codex alumentaris jer je on prava stvar za nas kao i GMO itd.

Ovaj Jesic .zaozbiljno resio da unisti sve sto proizvodimo.

Poslednja izmena:
Davljenik se i za slamku hvata, tako i Jesic hoce da skrene svako dnevna hapsenja i afere koje prate predhodnu vlast i DS, koja ce svakog momenta stici do Indjije i do samog njega, a naj gora ce mu kazna biti sto se oglusio o nas poljoprivrednike i stocare, eto to imam da kazem za Jesica.

Pod hitno od ovog foruma treba napraviti neki vid udruzenja koji ce imati svoj "glas i stas" pa da mozemo nesto da kazemo "za televiziju". Ima nas, 'fala Bogu, pa bi se moglo nesto i reci u nasu odbranu inace ako i dalje pustamo pacove da nam grickaju brod bojim se da cemo se utopiti.

E ovaj predlog paorpaora je za svaku pohvalu,i podrsku svih clanova foruma,ja se potpuno slazem sa ovim i imam veliku zelju da se cuje i glas nas obicnih malih farmera i paora iza kojih nestoji nikakva stranacka podrska nego samo rad,volja i zelja nas samih za boljim i pristojnim životom.

Udruzenje poljoinfo poljoprivrednika.verujem da bi se iznenadili koliko bi clanova imali i kako bi se to odrazilo na sva pitanja u vezi sa bitnim i manje bitnim problemima u poljoprivredi, cuo bi se glas svih i malih i velikih i stocara i paora i vocara i povrtara .

Pod hitno od ovog foruma treba napraviti neki vid udruzenja koji ce imati svoj "glas i stas" pa da mozemo nesto da kazemo "za televiziju". Ima nas, 'fala Bogu, pa bi se moglo nesto i reci u nasu odbranu inace ako i dalje pustamo pacove da nam grickaju brod bojim se da cemo se utopiti.

Ja vec dva meseca trubim da treba da se udruzimo.

Slozni smo samo po pitanju vece cene nasih proizvoda jer smo ovde vecinom proizvodjaci,al' kad udjes u temu subvencije...opet se vidi koliko smo "slozni",pa se da lako pretpostaviti kakva bi nastala frka kad bi nam dali pravo glasa...

Nazad
Vrh