Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ljudi su masovno predavali na cuvanje kukuruz,za koji se videlo da je losiji.U ambare je uglavnom stavljen onaj koji je dobar.Znam cak neke,koji su stavili u ambar,pa ubrzo krunili i predavali na lager.S druge strane je cinjenica,da je velika vecina ambara ustvari prazna,tj da je gro kukuruza na lageru.Pricam za moju okolinu.

Ista je situacija i kod nas, ambari su prazni kao u septembru mesecu kada se ciste za novu berbu kukuruza.

Al nije puno prodato,vec je kod NJIH na lageru.Zato i mogu sami sebi da odredjuju cenu.Bolje im je da ne kupe ovo malo,nego da plate vise ono sto je vec kod njih.

Svi mi znamo da je lakse sa njive u necije skladiste i dovidjenja, dali ce se ljudi malo trgnuti i kukuruz ostavljati u svojim skladistima bas zbog ovih neprijatnosti.
malo muke i rada al znas gde si, pre su sve rucno radili i na mnogo tezi nacin, a mi bi sad sve na dugme-Robota na kredit da uzmemo i nista da neradimo a od dosade da pocnemo da se drogiramo.

Svi mi znamo da je lakse sa njive u necije skladiste i dovidjenja, dali ce se ljudi malo trgnuti i kukuruz ostavljati u svojim skladistima bas zbog ovih neprijatnosti.
malo muke i rada al znas gde si, pre su sve rucno radili i na mnogo tezi nacin, a mi bi sad sve na dugme-Robota na kredit da uzmemo i nista da neradimo a od dosade da pocnemo da se drogiramo.

U potpunosti se slažem sa tobom.Ne može da se što manje radi,sa manje odgovornosti ili obaveza a da se zaradi i to po mogućstvu za kratko vreme.To mogu samo "izabrani".

Po mome misljenju i visegodisnjem iskustvu znacajniji rast cene ce poceti u drugoj polovini maja meseca! ::sretan pecaros::
Koliko sam upoznat da mnogi skladištari do kraja Maja drže kukuruz na lageru, tako da će tada biti veća ponuda kukuruza a samim tim i cena neće ići nešto gore. Pomom mišljenju dobru canu kukuruza ali ne veću od 280 eura/toni mogu da očekuju oni koji ga imaju u svom skladištu posle žetve pšenice.

e sada kad oni prazne skladista ja ga lagerujem kod mene ali sa potvrdom o zdravstvenom stanju,komplet miko toksini i ostala sr... uzimam svoj kukuruz nazad.

Kod mene na pijaci prodaje se po 30dinkg. Nakupci kupuju Crepaja, Kovacica po 19-20din/kg a ovde prodaju po 28-30. Ja sam jutros prodao 1500kg sve po 30. Nemojte prodavati kukuruz u bescenje. Neko ko nije brazde zaorao kupi celu nasu zaradu.

ja sam svoj kukuruz rasprodao po selu od 300 do 1000 kg kako-kome i ako vreme bude dobro i malo se prosusi avlija u sredu krunim.. po 28.. sacovao sam da imam oko 8 tona za prodaju toliko sam narudzbina i nakupio a sebi cu ostaviti ostatak oko 2 t..

Kod mene na pijaci prodaje se po 30dinkg. Nakupci kupuju Crepaja, Kovacica po 19-20din/kg a ovde prodaju po 28-30. Ja sam jutros prodao 1500kg sve po 30. Nemojte prodavati kukuruz u bescenje. Neko ko nije brazde zaorao kupi celu nasu zaradu.

Malo im par dinara razlike nego uzimaju 9-10 dinara,koja kradja neverovatno...ne znam na cemu jos mozes uzeti preko 35% cistih para...dao bog da se i mi organizujemo nekad i da se ovom lopovluku stane na put

Neka ceka Ceca:haha::haha::haha:

abcd0133.jpg
abcd0136.jpg

Neka bude nemam nista protiv daj boze da bude i preko 30 din, sigurniji mi je ovaj vrabac u ruci nego golub na grani , nemam neku veliku kolicini, sad ga se resim i manje ce me boleti glava kasnije..

to sam i ja rekao F E A R par postova nzad. to nije laka zarada neko LOPOVLUK... i nas strah da nece cena otici jos dole pa daj sta das. treba da se udruzimo i da ispod neke cene neprodajemo kukuruze... ova cena od 19 do 20 rsd je poklanjanje godisnje zarade ...

A kad je lane bila dobra otkupna cena u silosima pa smo krunili iz cardaka i predavali u silose nismo se setili svercera da im ponudimo,da i oni od neceg zive ? Sad je dosao red da se oni sete nas,tj. onih koji moraju da prodaju,a ujedno i nadoknade za proslu godinu.

Ovo je sve lepo receno.
Pre je bilo dosta teze (kopanje,branje,skladistenje - sve rucno... oranje - konji/volovi) i nije poenta da se vratimo sa konja na magarca (posto pricamo o proslom vremenu) vec da samo malo vise radi i trudi svako od nas + pozitivno razmisljanje i uspeh ce doci.
Najlakse je uraditi ovo sto kaze kolega dragan.kovacev ,ruke u vis i aj uzdravlje...
Sve se to najelo pa pobesnelo. :osmeh:

Nazad
Vrh