Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ja ni zrno nisam krunio,samo u zetvi 8 tona prodao,jos 3 vagona ceka krunjenje,bogami ako nastavi pad cene,ne znam sta ce biti.

Ovi novi su provalili žvaku, da na kvarnjaka smanje cenu hrane, jer da su blokirali izvoz sledile bi blokade. Sećam se da je neko od ovih trenutno na vlasti (dok su plivali u drugoj stranci) pre nekoliko godina obećavao hleb po 3din, pa dali to sada hoće da ispune, a sve zarad popularnosti.
Ovo može da se dešava samo u zemlji Srbiji, da sami sebe pljujemo na sva zvona, hvalimo se celom svetu, da u našoj hrani ima "kancerogenih toksina opasnih po zdravlje ljudi i životinja".
Pa pored ovakvih ljudi u vlasti, neprijatelj nam uopšte nije potreban, ovi će sami da naprave genocid među svojim stanovništvom :zli:.

Ovi novi su provalili žvaku, da na kvarnjaka smanje cenu hrane, jer da su blokirali izvoz sledile bi blokade. Sećam se da je neko od ovih trenutno na vlasti (dok su plivali u drugoj stranci) pre nekoliko godina obećavao hleb po 3din, pa dali to sada hoće da ispune, a sve zarad popularnosti.
Ovo može da se dešava samo u zemlji Srbiji, da sami sebe pljujemo na sva zvona, hvalimo se celom svetu, da u našoj hrani ima "kancerogenih toksina opasnih po zdravlje ljudi i životinja".
Pa pored ovakvih ljudi u vlasti, neprijatelj nam uopšte nije potreban, ovi će sami da naprave genocid među svojim stanovništvom :zli:.
Da ne budem pogresno shvacen.Apolitican sam tj ne pripadam ni vlasti,ni opoziciji,ali ako cemo posteno,ovu frku sa aflatoksinom je izazvala upravo opozicija preko Jesica.:osmeh:

Jedni počeli, a drugi nastavili, kao u dogovoru, i niko ništa ne preduzima da stiša ovu buru, već svi još dolivaju ulje na vatru. Bole sve njih uvo za nas, pojedinci treba da profitiraju, a mi smo tu kolateralna šteta ::jako_besan::.

Kod mene 30din na dzak prodam nedeljno oko tone, meni dovoljno. A to sto nude otkupljivaci ispod 20 din nek idu u EU pa nek kupe zdrav kukuruz,zato sto je u evropi sve bolje nego kod nas. Hoce lopovi seljaka da uniste skroz.

Ne znam da li spada u ovu temu .Danas u selu počela raspodela kukuruza iz robnih rezervi,proizvođačima mleka.

Poslednji trzaji da se obori cena, sada moze da se pojavi ministarstvo kao nas spasioc i da dopuni RR kukuruzom po ceni kojom je jesenas otkupljivalo.

Citam ovde neke stvari pa moram da prokomentarisem pa makar se svi naljutili na mene.Vidim da mnogi imaju kukuruz u cardacima i jos ga nisu prodali,izgleda da cekaju bolju cenu,malo im bilo 27-28,30.Sad pada cena oni se bune(ne samo na ovom forumu)Nerazumem sta se ocekivalo,da cena dogura na 50 dinara,mislim da bi opet bilo malo.Sve me ovo podseca na Jugoskandik,Dafiment kada su ljudi ocekivali da zarade velike pare preko noci.
Kod mene je cena 30 na dzakove,a za vece kolicine narod nema para,jedva sastavlja kraj s krajem.

nije preko noci,veliki procenat su ljudi chiji su dedovi radili zemlju,,a sto da se nezaradi ako moze ? nekrademo,neotimamo..svako se bori sto vise da zaradi.imamo pravo da se bunimo,jer cena nije pala za 2-3 din,nego bogami skoro za 30%...nekad se covek opeche,nekad zaradi,sad otkud znas mozda ce pasti jos,pa nam tad i ova cena od 20 din bude super...cista kocka...ja sam pre dva dana prodao u Banatskom Novom Selu po 20 din sa pDv,,,

Citam ovde neke stvari pa moram da prokomentarisem pa makar se svi naljutili na mene.Vidim da mnogi imaju kukuruz u cardacima i jos ga nisu prodali,izgleda da cekaju bolju cenu,malo im bilo 27-28,30.Sad pada cena oni se bune(ne samo na ovom forumu)Nerazumem sta se ocekivalo,da cena dogura na 50 dinara,mislim da bi opet bilo malo.Sve me ovo podseca na Jugoskandik,Dafiment kada su ljudi ocekivali da zarade velike pare preko noci.
Kod mene je cena 30 na dzakove,a za vece kolicine narod nema para,jedva sastavlja kraj s krajem.
Bolje da si samo citao, nego sto si trosio tastaturu!

Nazad
Vrh