Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 190 52,6%
  • Ne

Glasovi: 171 47,4%

• Ukupno glasača
    361
1 ha presipanje iz šupljeg u prazno, isto što i 100ha presipanje iz šupljeg u prazno samo 100 puta manje.
Ako je zarada na 1 ha 0 dinara, koliko je onda na 100ha?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ipak malo bolje prođu oni sa 100ha jer njihova količina robe koju kupuju/prodaju možda malo zainteresuje zadruge pa izboksuju bolju cenu.
Oni sa par stotina ha su zapravo interesantni zadrugama, pa tu bude i lager za dž, cene za odmah-prema njima su na agrorok (ponekad i do decembra)..... E sad, da li se ta razlika u ceni prema njima, pegla preko nas malih ne znam, ali neke stvari da.
Da ne budem skroz off, cena u FarC komercu je pala za 10 para. Ostale nzm, nisam zvao.

Poslednje 3-4 godine ne moze od ratarstva. Nema profita jednostavno.
Da li ima profita ili nema to je jako diskutabilno. Jer je i pitanje kako ko radi. Ali je očigledno da parloga nema nigde u Vojvodini i da brazde nema da se nađe u zakup. Ima još uvek jako puno oglasa po internetu "Uzimam zemlju u zakup" kada okreneš broj telefona cenu nude momačku i to unapred....
Kod nas je jedan za nekih 20-tak kj dao 340e/kj za parcele veličine 1-2-3kj i dobio subvencije. A za drugi slučaj 380e/kj i ostavio sve subvencije gazdi....

Ok kako ti kazes! Kad su se vec petorica posle tebe odazvala i tvrde da se ne moze ziveti od cistog ratarstva onda i nemam potrebe vise da pravimo debatu po tom pitanju! Mozda je Drale nesto shvatio vise od nekih drugih!
ziveli!
Moze se ziveti ko radi vise zemlje, ali opet dodje na isto kad te poteraju par losih godina. Jednostavno nemas dovoljno robe da prodas,da bi nesto uradio, napredovao. Kod vas u kraju je mozda bilo lakse jer ste puno sejali soje i uvek je solidno rodila, i cene su bile koliko-toliko normalne! Cena kukuruza je 22din, imao sam prinos 1700kg/kj! Ukupno imam 150 tona robe na lageru a troskova za 170t! Ne vadi me cena ni 50din/kg.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Људи само мало више објективности ништа више.
Ok kako ti kazes! Kad su se vec petorica posle tebe odazvala i tvrde da se ne moze ziveti od cistog ratarstva onda i nemam potrebe vise da pravimo debatu po tom pitanju! Mozda je Drale nesto shvatio vise od nekih drugih!
👍🍻ziveli!
И немој бар нама старијима мало који смо изгорели у Пољопривреди...🍻

Da li ima profita ili nema to je jako diskutabilno. Jer je i pitanje kako ko radi. Ali je očigledno da parloga nema nigde u Vojvodini i da brazde nema da se nađe u zakup. Ima još uvek jako puno oglasa po internetu "Uzimam zemlju u zakup" kada okreneš broj telefona cenu nude momačku i to unapred....
Kod nas je jedan za nekih 20-tak kj dao 340e/kj za parcele veličine 1-2-3kj i dobio subvencije. A za drugi slučaj 380e/kj i ostavio sve subvencije gazdi....
pa ti placaju da sto pre propadnu kad zadnjih par postova se vrti da nema zarade...a sto kaze Moomo lako je proveriti dali se propada ili ne Ponudi zemlju u zakup....nije mi jasna prica o propadanju po meni je da nemaju svi iste apetite i poglede na zivot i odatle ta prica isplati se neisplatise itd itd

Ja ne znam nikog da je dao preko 300 evra kod nas. Ko su ti što toliko plaćaju?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nije isto 50ha u vlasništvu sa malo još zakupa nekih 10-15ha i onih sa 10 ha svoje i zakupa 70ha to su dve dimenzije.Ovima prvima još i ostane neka beda a ovima drugima ostane još samo da polako rasprodaju svoju zemlju za zakupe, pošo su tu uložene i neke godine koje ih polago stigle,jedina alternativa je da možemo svi u kompletu polako da se spremamo i da kupimo svoje pintle.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh