Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
Nedavno je ministar obavestio javnost da će biti dovoljno kukuruza za domaće potrebe: https://www.rts.rs/lat/vesti/ekonomija/5787931/dragan-glamocic-poljoprovreda-hrana.html.
Zašto se onda uvozi 50.000 tona ako imamo zalihe za domaće potrebe? Tvrdio je da će biti čak i za izvoz! Neko zlonameran bi pomislio da se kukuruz sada uvozi kako bi se domaćim ratarima oborila cena ali mi nismo zlonamerni verujemo da se uvozi u našem interesu. Takođe verujemo da ministar nije lagao da ima dovoljno kukuruza za domaće potrebe sigurno mu je neko slučajno dao pogrešnu informaciju.
Videce se od maja do avgusta dali je dobio pog.info. ili prica ono sto mora.

Teska su vremena dosla kad na veliko pricate i o prodaji kukuruza na dzak😳
Pisite cene sa otkupnih mesta i batalite raspravu o prodaji na vanglu jer je to nebitno!
Jel ti stvarno misliš da kada pišemo o prodaji na dzak da to kupac dodje i kupi samo jedan dzak???

Kod mene su retki na dzak koji kupe manje od 500 kg, uglavnom to bude tona, dve, ili par tona. Sve se dzakira na 25 kg.
U rinfuzu uzimaju od 4-5 tona pa sve do kade od 30-32 tone.

U tvom selu izgleda solidno rodilo cim cena ide u rikverc. Ljudi moji savet ko moze neka saceka, pa nek bude kako bude
Srbija je bila na 8-om mestu u svetu po izvozu kukuruza, a sada kazu uvozi. Drzava trguje (tajkuni) uvoz-izoz. izvinjavam se. Sejao se na oko 1.000.000 hektara puta prosecan rod 6-8 tona pa racunajte. uvoz koji se spomine je smesna kolicina.Koliko vas zna koliko obradive pov. Srbija ima? Nezna tacno ni drzava zato je uveden e-agrar. Veliki pozzz svima

Ja radim i ratarstvo i stocarstvo ,tako da mi cena ne odgovara ni kad je visoka ni kad je niska a najgore kada divlja tamo vamo. Da je sve to stabilno i da se znaju neke cene moglo bi se kalkulisati i raditi ovo sada je kako ubodes i kako ti se posreci.
Kod mene na otkupu je sad 27 din i stvarno mi nije jasno ko ce kukuruz kupiti po ceni od 30-35 din kada je gotov koncentrrat 16-18% proteina 40-ak dinara. Dzakiran na paletama istovaren na kucnu adresu.

Jel ti stvarno misliš da kada pišemo o prodaji na dzak da to kupac dodje i kupi samo jedan dzak???

Kod mene su retki na dzak koji kupe manje od 500 kg, uglavnom to bude tona, dve, ili par tona. Sve se dzakira na 25 kg.
U rinfuzu uzimaju od 4-5 tona pa sve do kade od 30-32 tone.
Koji je trošak džakiranja i kako se organizujete za punjenje tj koliko ljudi se angažuje da ide glatko.
Danas sam prvi put u životu džakirao prijatelju ,onako drugarski,stalni dobavljačam mu je zakazao ovu turu,za poljo apoteku.
Loše to nama išlo.

Ja radim i ratarstvo i stocarstvo ,tako da mi cena ne odgovara ni kad je visoka ni kad je niska a najgore kada divlja tamo vamo. Da je sve to stabilno i da se znaju neke cene moglo bi se kalkulisati i raditi ovo sada je kako ubodes i kako ti se posreci.
Kod mene na otkupu je sad 27 din i stvarno mi nije jasno ko ce kukuruz kupiti po ceni od 30-35 din kada je gotov koncentrrat 16-18% proteina 40-ak dinara. Dzakiran na paletama istovaren na kucnu adresu.
Cekaj da vidis cenu koncentrata na prolece pa ce da pricamo.

Teska su vremena dosla kad na veliko pricate i o prodaji kukuruza na dzak😳
Pisite cene sa otkupnih mesta i batalite raspravu o prodaji na vanglu jer je to nebitno!
Tema je "cena kukuruza na tržištu i predviđanja...", pa bilo cena na 50kg u džaku ili 50 tona u rinfuzu, ovde dosta ljudi, uglavnom južno od Save i Dunava, prodaju tako svoj rod kukuruza, na džak ili u rinfuzu, već kako ko, i kako tržište zahteva, bitno je da se proda sva predviđena količina i po ceni koja zadovoljava....
Rod 2025. je takav, a i prilike na tržištu su trenutno takve, da bilo koji od ova dva načina prodaje kukuruza dolaze u obzir....
Smatram da će cena biti ovakva do možda Februara najdalje, e onda će uslediti sunovrat nadole, bilo više puta za mojih 25 godina nekakvog rada u poljoprivredi....
Nadam se ipak, da neću biti u pravu....

Koji je trošak džakiranja i kako se organizujete za punjenje tj koliko ljudi se angažuje da ide glatko.
Danas sam prvi put u životu džakirao prijatelju ,onako drugarski,stalni dobavljačam mu je zakazao ovu turu,za poljo apoteku.
Loše to nama išlo.
Iz prikolice ide u pakericu (mala pakerica sa košićem i pužnim transporterom i vagom). Puž isključuje na zadatu kilažu. Sa vage kad se skine prošije se šivalicom i slaže na paletu.

Kad nije u prikolici, onda lopatom u pakericu kad je u podnom skladištu.
Ili ako je u silosu, ispustim u prikolicu.

Kad su dvojica onda ide tona na pola sata otprilike.

Znaš koliko ima ljudi koji drže na primer svinje za sebe i neće da kupe koncentrat. Hoće da kupi čist kukuruz, malo ječma i pšenice, melje to i hrani.

Pa pogledaj cene kukuruza po apotekama i prodaje se.

Nazad
Vrh