Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Dovoljno je da svaki dzak ako kupac trazi malo vagne jace to je 0.5kg po dzaku ili 1%. Na sleper 200kg neko stetuje:osmeh:

А како ви то у банату круните на ђакове тј. џакове, што вам је скупље, хајд оно на кантар још да прође, мада једном приликом сам мерио ринфуз а џакирали и разлика била 20кг, е сад не сећам се у чију корист:osmeh: али није пуно? Овде се плати круњач 5%, исти људи товаре, твоје је само да добро пребројиш џакове и паре.
Cela filozofija je u tome da kod nas u bavanistu rinfuz krunjenje 8000din po vagonu, a kad se djakira :osmeh: ide vise ljudi i krunjenje se naplacuje 12000din po vagona, a razlika rinfuz kamion je 50para.

Cena preko je pala,ugovori koji su potpisani pre 2-3 nedelje su trenutno u realizaciji...od cetvrtka se ocekuje pad cene ne veliki ali za 0.50 para sigurno!Ko dobija 16.8-17 dinara neka kruni bez razmisljanja,ta cena mozda tek krajem maja

Meni treba kupac da savetuje kad da prodam EEEEEEEEE lele gde smo stigli!? :sta:

@Leka sta ti kazes na ovo? Jer prodajemo ili cekamo jos!?

ps. Sad gledam da na Budimpestanskoj berzi kuku. poskupilo za 4,49 eura po toni za Maj mesec, a ovi sa nase berze nesto sporo reaguju!

Pre 2 nedelje smo krunili. Hibridi NS 6030 i 7020, vecina 6030, vlaga je bila 15,4 i 15,3.

Inace danas (juce) prodan kukuruz od predprosle godine za 16,7 sa sve pdv-om. Prosle godine u ovo doba je krunjen i predan, tad je pala cena sa 18,4, na 17,7, pa nismo prodali... danas (tacnije juce) 16,7, pa to ti je to...

Kupac je samo posrednik izmedju nas I velikih izvoznika, mi mu trebamo I za buduce, na ovaj nacin nas pridobija tako sto deli informacije. Ja nejveci deo svog kukuruza jos uvek nisam prodao, cekam Maj, Jun, Jul...
Dusane ko kome vise treba tvom kupcu ? Ti(mi) ili njegov veliki izvoznik? Bratski nam pomazu samo kad oni imaju koristi...

Nazad
Vrh