Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Manje treba da se kruni n43 nego 434 ali sa vlagom od 17% ne znamHoce krunice ga al sta je tu je juce sam brao 434 usluznio sa 18%vlage krunio se ali kaze vlasnik bolje da ga okruni berac nego odkupljivaci
Ni slucajno ga ne beri,brao sam ga sa 24% pa se opet dosta krunilo.ja sam juce krunio za prolaz beraca pionir n43 nakrunio jednu Zmajevku sa vlagom od 17% hoce li ga berac mnogo kruniti ?sta mislite? I prosle godine su mi cardaci bili prazni (osim sto sam sunke okacio)bas iz tog razloga Prodao sam tel-kel farmi pilica za12rsd kg
Kolko sam ja primetio gde ja predajem se sa 17% vlage skida više od 10% od kilaže. Tako da nema tu nekih velikih odstupanja ni kod tvojih. Nisi najbitnije napisao kolka je vlaga. Ako ti je blizu 20% onda ti tvoju još i ne skidaju puno.
Čak su jednom drugaru u nekoj drugoj zadruzi u Novom Bečeju navodno na 25% vlage skinuli tacno 50% kukuruza. OD 44 metera ostalo mu 22. To je bilo pre oko 3 nedelje, išao čovek da okruni redove za prolaz beraca.
Dukej a koja zadruga toliko plaća?Ja sam juče okrunio uvratine i po 4 krajnja reda NS 6030 (da bi beraču bilo lakše da manevriše). Vlaga je bila 19.5% a kvar 5.9%, i od neto 3700kg sam za isplatu dobio 2853kg. (Vlaga -6.40%, sušenje -13.60%, kalo i rastur -0.5%) Danas naplaćeno u zadruzi po 13.10 din (sa PDV-om).
To ti je i dobro,ja cu na 5 vagona dobiti samo oko 4,moj otkupljivac za vlagu od 2o skida 21%!Auuu ljudi al me oderala zadruga salaš 024 iz Subotice..... Skinuli su mi od kilaže,na ime srps-a, a naplatili su i sušenje i još neke pi..arije! Kalo-rastur 0.5%.... Sve u svemu na 5vagona predatih uplaćeno mi je 44.000 manje i skinjeno 37 meteri kukuruza!
Od nas više neće dobiti ni jedno jedino zrno! Budite oprezni ljudi,raspitajte se za sve detalje da ne prodjete kao i ja. Inače čujem da i Kostić u Đurđinu isto tako obračunava. Možda je off ali namera mi je da upozorim druge....
Dukej a koja zadruga toliko plaća?
- - - - - - - - - -
Dragane neznam kako i zašto Padinci po Novom Kozjaku plaćaju zemlju u arendu 300eur k/j kada u Padini trenutno možeš da kupiš po 250 eur koliko hoćešDa je bolja cena sad u zetvi ja secem glavu da bi trcali sa 400e u ruci i otimali, ovako daju 300e ko od sale!
zar nije lakse tablice da kacite , svako u svom okruzenju pa da uporedjujemo ?