savopunck
Banned
Kolika ce biti cena kukuruza u klipu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od toga nema nista.Da ti doteraju u Sjenicu po 6
100 kg vlaznog na jesen u klipu oko 65 kg suvog zrna na proleceDa ja posaljem sleper do kikinde na utovar.Kad smo vec tu imam jedno pitanje,kolko kg zrna ima u kilo kukuruza sa klipom,sa kolko vlage smem da skladistim kukuruz u zrnu?
100 kg vlaznog na jesen u klipu oko 65 kg suvog zrna na prolece
Slažem se ,što ranije kruniš više ćeš nakrunitiZavisi da li se racuna mart ili maj za "prolece"...
Slažem se ,što ranije kruniš više ćeš nakruniti
A kod nas je juče pala cena na nekih 11 din a vlage ima od 18 do 23.U susednom mestu cena juce 14.60 sa 14% vlage , ljudi donose polako,ali jos nisu primili zrno ispod 21%
Zavisi naravno i od vlage koju kukuruz ima prilikom branja.Znaci kolega ako recimo imam 1000kg u klipu na jesen imacu u prolece oko650 kg suvog, od vagon sirovog kukuruza imacu oko 6.5tone suvog da nisi pogresio mozda??? Bar meni deluje da je to mnogo. Po ovom kriterijumu ja bih imao oko 6 tone suvog zrna okvirno receno...aj videcemo
Čisto da se uključim u vrlo zanimljivu raspravu! cena suvog kukuruza će biti ili je već od-100-do 105 eura /t i to vam je to.A kod nas je juče pala cena na nekih 11 din a vlage ima od 18 do 23.
A kod nas je juče pala cena na nekih 11 din a vlage ima od 18 do 23.
Koje je to mesto i koja firma ako nije tajna?U susednom mestu cena juce 14.60 sa 14% vlage , ljudi donose polako,ali jos nisu primili zrno ispod 21%