Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
svi ovi veliki igraci na nasem trzistu mogu i bez otkupa da izvrsavaju obaveze prema izvozu i za neke domace potrebe, toliko su jaki i imaju robe na zalihama i bukvalno mogu da se poigravaju sa nama seljacima/proizvodjacima kako hoce....ne bi me cudilo da Kole,Bole,Jole ili Djole sede negde na suncanim obalama i dogovaraju se da sad malo prestanu sa otkupom i daj da vidimo kako ce cena padati cak me nebi ni cudilo da se medjusobno i klade ko ce pogoditi cenu.
Za vreme Turaka je i sultan prekim sudom resavao samovolju pojedinaca, za vreme TITA je zato postojao Goli otok a ova nasa nazovi drzava i njeni sadasnji vladari su katastrofa po svakom pitanju.
Gde si sada Vucicu da sprecis pljacku naroda !!!! i ne samo kukuruza, vec i visanja,psenice,jagoda ma cega god se dohvatis u ovoj Srbiji SVE JE PLJACKA I PREVARA !!!!
Sta fali kada je bila susa tada sam kukuruze prodao po 27,50din!nece biti dobro, bice gore nego kd je susa bila.
Buducnost je u kacamaku.Posto stoke nemamo,imamo jos manje para da meso kupimo za razliku od onih u Parizu,al ce zato biti povecana potraznja kukuruza za kacamak ili palentu kako vec ko zove.Eto sanse da cenovno obidjemo Pariz.Apsolutno bih se slozio sa nekima da cena treba da bude Pariska,a plata avganistanska i da srpski seljak treba da ima bolji standard od Francuskog i da se time solidarise sa radnikom Avganistancem.Pa i sad ces za iste pare kad preracunas kolko je rodilo sada a kolko je u susi samo je sad problem sto ce ga biti i vise nego normalno (ako se sve zavrsi kako treba) i kako ce se sve prerasporediti u izvoz realno za srpsko trziste ne treba vise puno stoke nema jedino u domacu sljivovicu (spas,simex itd) i nesto za skrob i sta se od njega pravi vec.
U potpunosti si u pravu i apsolutno te razumem.To je sve cinjenica i mana poljoprivredne proizvodnje u celosti.Treba to gledati sa vedrije strane.Niko sutra ti ne moze dati otkaz.Naprotiv.Mnogi koji su dobili otkaz su se vratili poljoprivredi.Ljudi zive sa primanjima od 25000 mesecno,ko ima srece da radi.Generalno je problem u drzavi.Mozemo samo da molimo Boga,da osim lepog vremena da i da postanemo drzava kakva je Francuska.E kad taj standard postignemo,mozemo ocekivati da vozimo klimatizovane traktore,skupe kombajne i uvecavamo svoj posed.Cenu zemlje od 10000e/kj i arendu od 300/400e nije naduvao onaj radnik,koji je dobio otkaz,vec ne zadovoljni ratar,cije su stale prazne.Nije to nekada tako bilo.Svi mi zelimo bolji standard i to je ljudski,al drzavni standard je za fergusona,ili konjski plug.To je tuzna realnost.osecam se prozvanim zbog predhodnog izlaganja,zelim samo da objasnim daa ja nemam problema ni sa vladama ni pojedincima vec me *EBE cinjenica da sve u mom zivotu i oko mene cena ide gore i troskovi rastu samo ono sto ja proizvedem je u stalno nekom padu i trzisnoj proceni ili oceni. Da Vas sve podsetim malo i Vas pitam koiko je otisla cena semenskog kukurza pred ovogodisnju setvu ??? i sta seljak moze ....hoces/neces MORAS, pa nafta u poslednjih par godina,pa vestacko djubrivo, pa telefoni,rezija,struja, gas itd,itd. Jedino u poljoprivredi proizvodjac NIJE taj koji diktira cenu nekog proizvoda....e mene to *ebe i sve teze podnosim .............
I kakva korist od svega toga, kad neko govno koje je povezano sa antinarodnom vlascu, sve to lepo uveze jeftinije i onda sta da radi ta zadruga? A vlast pametna pa ukinula sve moguce carine na uvoz?Лакарије е ту долази до тога оно у чему су сељаци у Европи и сл у предности...Земљорадничка задруга,или удружење,где се среде сви извозни папири,закупе или нараве силоси и терај.