Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
13.03.2014.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation%2013.jpg

Produktna berza Novi Sad:
Pšenica 2014., isporuka jul - 17,05 din/kg sa PDV-om
Min.đubrivo UREA, džambo pakovanje - 38,28 din/kg sa PDV-om

Bice zanimljivo pratiti cenu...potraznja velika a ponuda skromna!Mnogo je kukuruza prodato,izvezeno,a tek je mart mesec a do novog jos 6 meseci celih!

vitezb , pisali ste jednom čini mi se , ali kolki je prinos bio kukuruza prošle godine kod vas ?

Momo,nisam bio dugo na sajtu pa ti tek sada odgovaram.Ovo je post koji sam postavio nakon skidanja kukuruza

danas i ja skidao moj v52 sa 58 ari dao tacno 7000 kilograma sa 16,7% vlage.za naplatu posle skidanja troskova susenja 6300 kilograma.setva 21.04. na 20 cm,nejednako nicanje jer je plitko sejan.sklop u berbi oko 62000 biljaka.u jesen 100 kg mapa,pred setvu 150 kg ureje.jedna folijarna prihrana i jedno spartanje.predusev sojana par mesta sam primetio da su ga lopovi posecivali.licno sam zadovoljan hibridom sto se tice klipa i tezine zrna ali mislim da za svoju fao grupu sporo otpusta vlagu.sto se kise tice imao je redovne padavine do 13 jula i jednu manju kisu od 8-9 litara 30 jula.licno sam ocekivao rod preko 7 tona po jutru sa manjom vlagom ali bio bi halapljiv da ne kazem da je ipak ovo dobar rod za ovu godinu.troskovi proizvodnje za ovo jutro su 44.600 dinara​

Nazad
Vrh