Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Na dnevniku ATV javiše daće u Bosni poskupiti kukuruz a i stoka. Razlog je kriza u Ukrajini. Kažu daće zbog krize biti znatno smanjen uvoz iz Ukrajine a to će podići cijenu.
Živi bili pa vidjeli!
Nema od toga ništa jer mi sa njima nemamo nikakve veze,sve što nam treba i ne treba uvozimo iz HR i SRB

Ako smo mi svet,a nadam se da jesmo cim se ime Srbije spominje u USDA izvestaju od juce onda ne bi trebalo brinuti za cenu kukuruza ali i psenice,koja moze samo rasti...Susa velikih razmera u Australiji koja je jedna od vodecih u proizvodnji i izvozu zitarica,velika potraznja sa istoka Kina prvenstveno ali i ostali Azijati...bice zanimljivo pratiti dalja desavanja,ali ja ne brinem to je neko moje misljenje...

Evo prevoda sa Google translate.

PŠENICE : Nema promena u 2013 / 14 američkih sve snabdevanja pšenice i koriste projekcije za ovu
mesec . Povećanje 15 - miliona - bušel u projektovanim izvoza hard Crvena jare pšenice je kompenzovan
smanjiti za Soft Red Vinter pšenice , sa obe promene odražavaju tempo prodaje i
pošiljke . Projektovani Ending akcije za obe klase su prilagoditi. Projektovana
sezona - prosečna farma cena pšenice za sve je podignuta 10 centi na donjem kraju opsega do
$ 6.75 do $ 6.95 po bušel na osnovu nedavnog snage u ceni .

Globalni zalihe 2013 / 14 pšenice su blago podignute sa povećanjem 0.8 miliona tona u svetu
proizvodnja . Proizvodnja je podigao 1,1 miliona tona za Indiju i 0,5 miliona tona za Australiju
zasnovan na najnovijim vladinim izveštajima . Kina je snizila sa 0,3 miliona tona , takođe na osnovu
Najnoviji zvanični indikacije . Proizvodnja je smanjena za Urugvaja i Paragvaja , dole 0,3 miliona
tona i 0,2 miliona tona , odnosno , odražavajući suvi uslovi vegetacije u oba
zemlje i rano sezona šteta zamrzavanje u Paragvaju koji je takođe smanjen prinos .

Snažna potražnja na Bliskom Istoku i Severnoj Africi podiže 2013 / 14 svetskog uvoza pšenice 3.0
miliona tona. Uvoz se podigao za Iran , Saudijska Arabija , Maroko, Sirija , Alžir , Irak, i
Turska . Izvoz se podigao za Evropsku uniju , Rusiju , Srbiju i Tursku . evropski
Izvoz unije su podigli 1,5 miliona tona odražava snažnu tempo licenci sa većim kukuruzom
uvoz i hranjenje oslobađajući više pšenice za izvoz . Za Rusiju , veći uvoz pšenice i
smanjen pšenica hranjenje podržavaju povećanje 1,0 miliona tona izvoza pšenice . Izvoz biznis
je ostao jak za obe zemlje i u drugoj polovini 2013 / 14 marketinga godine
kao cijene ostaju atraktivni za kupce na Bliskom istoku i Severnoj Africi .

Potrošnja Svet pšenica je podignuta neznatno za 2013 /14 sa povećanom upotrebom za Indiju , Iran ,
Australija , Irak , Maroko i više od prebijanja manju upotrebu hrane za Evropsku uniju i
Rusija , a za Južnu Koreju , gde se spuštena uvoz pšenice . Pšenica ishrana je podignuta za
Australija kao suše smanjuje sirka zalihe i povećava korišćenje zrna u stočnih obroka .
Globalni pšenica Ending zalihe su gotovo nepromenjeni .

Problem je u tome sto je kako kazu nasi politicari trziste slobodno!I nema ŠAPE nad uvoznicima ,trgovcima ,mesetarima koji najvise zaradjuju,prakticno mi radimo za njih je upravo kao sto je kolega rekao nemamo kome drugom prodati osim njima.

Ovi nasi u Crepaji su dobri za placanje, zamisli, na drugom otkupnom mestu placaju zvanicnu berzansku cenu. Ne razumem zasto je svuda jeftiniji kukuruz nego u Crepaji, ko je tu lud ?

Presentation%2012.jpg

Kod nas se ne kruni,ne znam iz kog razloga...Komsija je okrunio danas jednu prikolicu a otkupljivaci su spremni da plate najbolju cenu.Nema jos puno kukuruza u ambarima,svelo se sve na 20-25% u ambarima...Mislim da su silosi u selu prazni,cim se utrkuju za otkup!Necu da tvrdim ali mislim da ce jos gore cena ali ne previse!19-20 din mislim da ce biti puna kapa i da ce realni ljudi dati po toj ceni svoj kukuruz!

Nazad
Vrh