Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Ako se Ukrajini uvedu sankcije i time zabrani izvoz ili delom uspori biće drastičan skok cene i kod nas.Dok nekom ne smrkne drugom ne svane.

@Goran
Slazem se da moze i sa 17% vlage, ali isto tako znam slucajeve gde su nastradali sa 16-17 vlage...

E da smo mi neka usrana drzava ko sto nismo ne bi se zajebavali sa kotobanjama,utovarom ,vlagom,misevima,rasturom,i ostalim troskovima nego sa njive na vagu pare na sunce i mirna Backa!ali da je tako ne bi bilo zanimljivo...

Po meni ova vlaga od ove god nije kao on do sada .Mozda ce nekom ispasti smesno ,ali je moj zakljucak da je ove god raspored vlage u zrnu bio takav da je samo vrh zrna od tekuna bio jako vlazan ,a sav ostali deeo (brasno) nisi mogao pregristi vec krajem avgusta. Ja sam ckao da padne vlaga sa 17 ,mesec dana i nista .Nesto kod tekunice zakocio i neda vlazi napolje. .A nekada mi se sa 15 ,1 kvario kukuruz.

Presentation%2020.2.jpg

Kako je krenulo jos cemo imati najjeftiniji kukuruz na svetu malo nedostaje da nas Cikago i Mineapolis dostignu sa cenama

Nabavka repromaterijala se zahuktava, nisam neki optimista da ce doci do oporavka cene u narednih 2 nedelje.
Kajem se sto nije prodat ranije, mnogo ranije, jos u decembru

Ne nismo mi sposobni da izvozimo mi smo majstori za uvoz ne konkretno vi i i ja nego majstori u drzavi koji su skolovani za to.Bar da je kvalitet u pitanju nego poreklo bog zna odakle,pre neki dan sretnem jednu poznanicu pricam sa njom kaze imala sam zdravstvenih problema reko zasto kaze konzumirala je piletinu iz jednog velikog i dobro poznatog marketa(zena se osula i zaglavila na infektivnoj 5 dana)::lose::

Ja sam u decembru prodao po 17,5, a u februaru po 17, osim sto sam dao 2% vise za lager, jos sam prodao 3% jeftinije, a i evro je poskupeo u medjuvremenu sigurno 3%, a sva zaduzenja su u evrima od kredita do repromaterijala, eto koliko sam pukao sto sam cekao februar. Sledeca tura za prodaju mi ide u drugoj polovini marta, ne ocekujem nista spektakularno, recimo 17,5-17,8 din.

Nazad
Vrh