Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,9%
  • Ne

Glasovi: 164 47,1%

• Ukupno glasača
    348
Šta se dešava sa kukuruzom, ima li pomaka?
Cena skocila jos pre 10-tak dana po apotekama, 1250 din 40 kila dzak.ili 31,25 kilo.
Vidim ja u zadnjih nedelju dana dolaze mi masovno ljudi na kapiju i zovu telefonom hoce po 1-2 tone ,500 kila itdd...Cim vide da skoci cena po apotekama onda se sete mene da dodju da me izvacare po onoj staroj ceni...,a dotle kupuju po apotekama,nece od mene..kvarnog li narodaa
Od sada kada neko dodje na vecu kolicinu kazem mu:da vidim koja cena pa cu da ti javim.
Ceo decembar i januar ne dolaze,a sada odjednom eto su ...bezobrazluk i klasicno vacaranje misleci da nisi obavesten i nisi cuo cenu u apotekama.

Cena skocila jos pre 10-tak dana po apotekama, 1250 din 40 kila dzak.ili 31,25 kilo.
Vidim ja u zadnjih nedelju dana dolaze mi masovno ljudi na kapiju i zovu telefonom hoce po 1-2 tone ,500 kila itdd...Cim vide da skoci cena po apotekama onda se sete mene da dodju da me izvacare po onoj staroj ceni...,a dotle kupuju po apotekama,nece od mene..kvarnog li narodaa
Od sada kada neko dodje na vecu kolicinu kazem mu:da vidim koja cena pa cu da ti javim.
Ceo decembar i januar ne dolaze,a sada odjednom eto su ...bezobrazluk i klasicno vacaranje misleci da nisi obavesten i nisi cuo cenu u apotekama.
Ja sam prodavao nesto od kuce po 2 tone u rinfuzu po 23, islo je na dzak po 25 na 100-1000 kg sad ga ne dam na sitno ispod 27 din kg pa ko hoce hoce. Ionako ide na kraju sve u prikolice rinfuz i u podno skladiste kod kupca.

@pexkap Ja ga na dzak nedam bez 30 din po kili...,kome je skupo neka ide u apoteku neka kupi.
Ionako nemam jos mnogo mozda 10 do 15 tona za prodaju,tako da se nesekiram, dalekoo je oktobar mesec i nova berba...
Inace kako je bila susa i slab rod 2024 (prosek 3 tone po ha) ne vadi nas ni cena od 40 din po kili da pokrijemo troskove proizvodnje.

Haha ni na kraj pameti mi nije bilo za tacno merenje.
Malo sam hteo da se nasalim misleći na jaku dobru cenu po kojoj prodajete
Kad sam pre mesec dana prodavao po 23 rinfuz na dve tone na silosu je bio 19,5 sa pdv.
Ne mogu coveku traziti 30 din kad to nije u tom trenutku cena. Koliko je realno i nama treba je drugi par carapa.

Nije mislio na to ali zanimljivo kako si se bas toga setio 😂
Druze,moji su cuvali stoku i ja saa njima do pre nekih 10 godina ,kada nam nestane nas kukuruz mi smo kupovali,retkooo kod koga da je bila tacna mera dzaka , takoo da me gorele razne vatre i znam sta pricam...
Kod mene kad covek dodje da kupi kukuruz ,tu mu je odmah digitalna vaga i svaki dzak moze da otvori ,gurne ruku u dzak i promesa i pogleda kuuruz i da proveri tezinu i ja i insistiram da proveri.
Etoo kako se odmah toga setiii

Druze,moji su cuvali stoku i ja saa njima do pre nekih 10 godina ,kada nam nestane nas kukuruz mi smo kupovali,retkooo kod koga da je bila tacna mera dzaka , takoo da me gorele razne vatre i znam sta pricam...
Kod mene kad covek dodje da kupi kukuruz ,tu mu je odmah digitalna vaga i svaki dzak moze da otvori ,gurne ruku u dzak i promesa i pogleda kuuruz i da proveri tezinu i ja i insistiram da proveri.
Etoo kako se odmah toga setiii
Svaka cast. Nego si inace stalno mracan, kad god vidim neki tvoj posto znam da nesto ne valja..

Svaka cast. Nego si inace stalno mracan, kad god vidim neki tvoj posto znam da nesto ne valja..
Bukovski je rekao :"Tuga je prouzrokovana inteligencijom, što više stvari shvataš–više bi voleo da ih nikada nisi shvatio!"
A Viktor Hugo je rekao:"Raj bogatih je napravljen od pakla siromasnih"
A ima i ona :"nekom rat a nekom brat"
Vidis li ove proteste na ulicama ....,vidis li ovu klanicu pravoslavne brace u ukrajini itdd itdd..
Ja ne mracim nego mene bole sve rane moga roda!
Tebi ako je sve ruzucasto druze onda ti ne osecas stvarnost ovog sveta i navodis me na misljenje da nemas uopste empatije prema nikome i nicemu,pa te onda i razumem zasto sam ti ja mracan.

Dobro je da si nacitan, samo sto to nije dokaz inteligencije..

Sad cu jako da se zabrinem za bracu Ukrajince, da se skenjam i zapostavim svoj zivot i samo cu da mislim o tome sta se to njima desava... Boleo ih klinac kad su nas ovde jebavali u zdrav mozak..

Nemam ti ja vremena raspravljati neispravljive krive drine, a svakako nije ni tema ovde tako nesto..

Nazad
Vrh