Dolovac
Član
Kad propade secerana??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa prica se o zatvranju 10 godina, u sunoku su je zvali kovacicka letnja secerana, kad padne prva kisa u jesen ona nema vise repe i zatvara se. Sad su dobili jako los secer ove kampanje los kvalitet po tim nekim ikumsima kako se racuna, bilo gomile trule repe u banatu, sl god skoro niko nece da je seje, i to je kraj.Kad propade secerana??
Globalni.Bas me interesuje razlog ove cene? Rod je prepolovljen ove god.toksini su tu ali nisu ekstremni kao ranije. Dal je Ukraina opet problem sa niskim cenama? Dal su u Americi rekordni prinosi,dal Kinezima netreba kukuruz? Dal je razlog globalni ili lokalni?
SunAL.Ko otvara tu fabriku alkohola?
Bio je ugalj kameni bosanski na onim velikim gomilama levo od silosa kad ides iz kovacice. A fabrika alkohola ce raditi na energiju iz elektrlane od secerane sagorevanje uglja se dobija struja.Da,video sam odavno jos da nesto prave u krugu same secerane,tj pored odma,gde su skladistili ugalj za lozenje,ili sta je ono bese bilo na velikim gomilama ...
A sta je sa sve vecim brojem biogasnih elektrana ?.Vidim i toga ima sve vise,bar u ovaj nas Banat ,ove godine su i neke moje kolege prodavali kukuruz za silazu u te namene,vrv su bolje prosli nego da vrsu u zrnu par t po hektaru ...