Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Kad propade secerana??
Pa prica se o zatvranju 10 godina, u sunoku su je zvali kovacicka letnja secerana, kad padne prva kisa u jesen ona nema vise repe i zatvara se. Sad su dobili jako los secer ove kampanje los kvalitet po tim nekim ikumsima kako se racuna, bilo gomile trule repe u banatu, sl god skoro niko nece da je seje, i to je kraj.
A inace fabrika alkohola je isto kosticeva preslo je 30-40 radnika da radi iz secerane, koristice silos secera za skladiste kukuruza i bice otkup.

Da,video sam odavno jos da nesto prave u krugu same secerane,tj pored odma,gde su skladistili ugalj za lozenje,ili sta je ono bese bilo na velikim gomilama ...
A sta je sa sve vecim brojem biogasnih elektrana ?.Vidim i toga ima sve vise,bar u ovaj nas Banat ,ove godine su i neke moje kolege prodavali kukuruz za silazu u te namene,vrv su bolje prosli nego da vrsu u zrnu par t po hektaru ...

Da,video sam odavno jos da nesto prave u krugu same secerane,tj pored odma,gde su skladistili ugalj za lozenje,ili sta je ono bese bilo na velikim gomilama ...
A sta je sa sve vecim brojem biogasnih elektrana ?.Vidim i toga ima sve vise,bar u ovaj nas Banat ,ove godine su i neke moje kolege prodavali kukuruz za silazu u te namene,vrv su bolje prosli nego da vrsu u zrnu par t po hektaru ...
Bio je ugalj kameni bosanski na onim velikim gomilama levo od silosa kad ides iz kovacice. A fabrika alkohola ce raditi na energiju iz elektrlane od secerane sagorevanje uglja se dobija struja.
Vec su dali ko je duzan kosticu da ne mora samo repu da seje nego i taj neki kukuruz za preradu u alkohol...

Nazad
Vrh