Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Nema ni stoke,narod zatreo stoku...nema ko da pojede ni ovo malo i bedno sto rodilo..
Tako da daj Boze da si upravu ,ali sve me strah da smo ugasili kako god okrenes.
Uvijek ima neko pojesti. U HR se samo redaju šleperi sa robom u italiju. Svi su krenuli ratariti, a stoke sve manje i manje

U utorak sam uhvatio cenu od čitavih 20,50 din sa pdv-om i to jedva jer ga neće niko.... Kao ima toksina.
Toksina definitivno ima...i uvek ih je bilo,samo se nije tome pridavao toliki znacaj. U zetvi mi je na 4 kamiona pronadjen aflatoksin preko 30 ppba i vraceni su mi...isti taj kukuruz je odvezen u drugu firmu i na 2 kamiona je bilo 10 ppba a na 2 kamiona 0!

Zar stvarno misliš da bi dobio 21,30 za ovogodišnji kukuruz?
pa to ti ko kad prodajes bika sipcu(da se se ne uvrede gradjani druge nacionalnosti)
krenes od vece cene pa se nadjes na onoj koja ti odgovara

bila je ta cena bar nedelju dana

koliko bi skinuli,neznam,bila je ta cena bar nedelju dana i koliko i na cega bi ti odbili cenu neznam ni sam???
pisem sta je bilo i kazem ti nejasan je iznenadan pad 50 para odjednom

zasto su i podigli,niko ne zna

Toksina ima, ali manje nego 2022 rod. Tad je katastrofa bila. Bilo ih je i pre ali niko nije merio. U ugovorima medjunarodnim se do 2012 nije ni spominjalo. Te 2012 je reklamirana nasa roba sto je isla uzvodno Dunavom i hteli su kupci da vrate ali nisu na kraju jer ugovorom nije postojala klauzula toksin.

Realna opasnost od toga kada se stave apsorberi u hranu je 0. Bez apsorbera pojavi se u mleku prvo.

pa to ti ko kad prodajes bika sipcu(da se se ne uvrede gradjani druge nacionalnosti)
krenes od vece cene pa se nadjes na onoj koja ti odgovara

bila je ta cena bar nedelju dana

koliko bi skinuli,neznam,bila je ta cena bar nedelju dana i koliko i na cega bi ti odbili cenu neznam ni sam???
pisem sta je bilo i kazem ti nejasan je iznenadan pad 50 para odjednom

zasto su i podigli,niko ne zna
Za otkup su... Malo teški. Barem što sam par puta doživeo. Kupovina hemije i ostalog, je ok.To je jedna stvar.
Druga stvar, možda ali veeliko možda bih izvukao 50 para bolju cenu u odnosu na Patent ali bih maltene toliko više potrošio na prevoz + veći rizik od murije i samog saobraćaja a i nemam živaca da se natežem sa nekim za cenu a posle sa vagarom za robu i čekam kad će se smisliti da uplate.
I treća stvar, kad dođe sezona vršidbe farm će me odjeba.i, a Su agra, Agrocorn i Patent znaju da ćemo sarađivati i u toku godine.

ma sve znam

komentarisao sam samo skok cene i onda odjednom pad

kako je otisao iznenadjujuce gore tako je pao i dole

Nazad
Vrh