Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Koliko sam ja razumeo neko mu je ispričao nešto vezano za cenu kukuruza i on je to preneo na forumu.

Ako nije tako, izvinjavam se, ali bi bilo zgodno ako se njegov post može tumačiti dugačije da mi neko objasni. Mislim možda se fraza "prica par trgovaca" može i nekako drugačije tumačiti. Sad ako ti trgovci imaju neke konkretne podatke (ime ili firma gde rade) ili su od njega kupili kukuruz po toj ceni, tu se isto mogu izvinuti a pogrešnom tumačenju.

Jer svašta se priča sada za cenu kukuruza, a ljude zanimaju konkretne informacije.

Konkretno cena u lukama su u padu. Potraznja je slaba i na nizem cenovnom nivou. 15.2+pdv moze da se plati kukuruz na utovareno.
Zito grupa je velik igrac na Hr trzistu i te cene su referentne. Kao kod nas Agroglobe.

Potepaćeš ih.Juče sam bio kod jednog drugara u Indiji, čovek ima 100+vagona robe na kućnom lageru a cene koje mu nude su sramotne čak i za pisanje.

Koliko sam ja razumeo neko mu je ispričao nešto vezano za cenu kukuruza i on je to preneo na forumu.

Ako nije tako, izvinjavam se, ali bi bilo zgodno ako se njegov post može tumačiti dugačije da mi neko objasni. Mislim možda se fraza "prica par trgovaca" može i nekako drugačije tumačiti. Sad ako ti trgovci imaju neke konkretne podatke (ime ili firma gde rade) ili su od njega kupili kukuruz po toj ceni, tu se isto mogu izvinuti a pogrešnom tumačenju.

Jer svašta se priča sada za cenu kukuruza, a ljude zanimaju konkretne informacije.
Eto ja sam ti napisao konkretnu cijenu o 135 eura plus pdv i tebi sad problem sto je trend da sa 135 ide na 130 kao da se radi o padu od 50 eura a ne o padu o 5 eura.....

Poslednja izmena:
Nije to tako sjajno, nego se mi tesimo da jeste. 800 eurq za tele je sad 6t kukuruza. Sto se kaze, racun je tu ali para nema.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nije to tako sjajno, nego se mi tesimo da jeste. 800 eurq za tele je sad 6t kukuruza. Sto se kaze, racun je tu ali para nema.

pa ne racuna se valjda tako
nego sta to tele pojede do bika i koja je cena te hrane

bik od 550kg je sada 1700e

Ne racuna se tako samo kazem primer cena. Proizvesti vagon kukuruza i jednog bika je velika razlika u poslu. A trenutno.je racunica tanka u oba slucaja.

Da sam uzeo traktor pre 2 godine od 30 hiljada eura bio bi duzan 10 vagona kukuruza da bi posle 2 godine otplate osto duzan jos 15 vagona kukuruza gore bi prosao nego oni sto su uzele stanove u svajcarcima to je problem koji ce zakopati mnoge

Uvek se pocinje sa propadanjem u dobrim godinama, niko nije propao u susnim i losim cenama. Ovako narod poleti, ponadas se i onda ti na kraju ne giine štranka

Nazad
Vrh