Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
У вези међународне трговине кукурузом - чуо сам успут причу "рече ми један чо'ек" на месном силосу, без да сам проверавао да ли је истина: Руси продају свој кукуруз афричким земљама, ако се прерачуна, по осам динара.

У вези међународне трговине кукурузом - чуо сам успут причу "рече ми један чо'ек" на месном силосу, без да сам проверавао да ли је истина: Руси продају свој кукуруз афричким земљама, ако се прерачуна, по осам динара.
@DraleTD
psenicu poklanjaju...

Ako mu je vjerovati. Ako stiže iz Srbije ne znači da je roba srbijanska.
U svakom slučaju čuda se dešavaju na tržištu. Ako se Rusi baš toliko razmeću bagatelnim cijenama to samo može da znači da su im inputi u proizvodnji žitarica cjenovno toliko mizerni da imaju kakav takav profit na cijenu od 8 dinara.
Mi se valjda još uvjek nadamo da ćemo državnim podsticajima njima biti konkurentni.
Niko nema INFO koliko košta đubrivo za ruskog farmera, koliko nafta i na kraju sa koliko ih novca država motiviše

Ako se Rusi baš toliko razmeću bagatelnim cijenama to samo može da znači da su im inputi u proizvodnji žitarica cjenovno toliko mizerni da imaju kakav takav profit na cijenu od 8 dinara.
Рекао бих да није у питању ствар профита, већ политичког утицаја - изгледа да имају велике вишкове и раде за своје интересе.

Boli ruse uvo zauzeli milione hektara iz krajine a koliko su silosa zapleninili
Pa sve i dzabe da su dobili zemlju kosta i proizvodnja.. a za 2 godine do sad su ispraznjeni silosi 100 puta..ne kazem da to nema uticaja ali mislim mnogo manje nego sto nam se servira..
Ko kad je se zaglavio brod u suecu kinez digo cene kod nas u selu...

Za oko mesec dana počinje žetva kukuruza u Argentini, trećem izvoznika na svetu, kada očekuju rekordnu žetvu.
Prošle godine su imali rekordnu sušu.

Ako uporedimo, nama je prošla godina bila vanredna, ove možda da očekujemo sušu...

U prevodu, cena će biti tu gde jeste još neko vreme

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

E da.... Mora dobro podbacit u brazilu ili americi tipa 25 do 30% da cijena ode preko 21 22 dinara gore. Kad se sve kockice posloze da rodi svuda u svijetu cijena od 15 dinara ce bit plafon plafona.....

Рекао бих да није у питању ствар профита, већ политичког утицаја - изгледа да имају велике вишкове и раде за своје интересе.
Slazem se u potpunosti, ja samo da obrazlozim tvoje tumacenje!
Svakako da se ne pitaju da li imaju profit ili ne, viska imaju kad nikome ne mogu nista prodavati, bitno je naci pa makar i Afrikance koji ih uslovljavaju verovanto na toj pisljivoj ceni od 8 din.
I muda svom narodu ce putko prodavati zarad nekog novca, ali na zalost u ocima rusofila to je slepa teza!
Unistice rusiju i taj narod za svoje interese u svakom slucaju!

Mozda i hoce.. Prekjuce kad sam prihranjivao psenicu zaustavi me komsija i tu rec po rec kaze on da ove godine nista robe nece prodati nego ce sve da ostavi kuci i da poveca tov bikova. Ko ne veruje dam mu broj telefona da proveri :D

Mozda i hoce.. Prekjuce kad sam prihranjivao psenicu zaustavi me komsija i tu rec po rec kaze on da ove godine nista robe nece prodati nego ce sve da ostavi kuci i da poveca tov bikova. Ko ne veruje dam mu broj telefona da proveri :D
A cena bikova će ostati ista.Ima li još koji komšija takav.Ako je tako sve ide u dobrom pravcu

Nazad
Vrh