Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Talo nudili i 25 u ovo vreme prosle godine za 2021 pa na kraj u vrsaj platili 21. Sigurno je da nista nije sigurno

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Cijena psenice bi mogla uskoro ici dole , soja isto ali ne toliko , kukuruz lici zasad da je najstabilniji ali i to ne znaci da ce ici gore . Takva je trenutna situacija na svjetskom trzistu . Razlog za psenicu su jucesnji izvjestaji SAD i Kanada stanja zaliha koje su manje vise nepromijenjene osim za psenicu koje ima vise na lagerima nego u prethodnim procjenama . Neznam za zalihe EU , za Rusiju se negdje pominjalo da je lager malo otanjio , ali bez obzira vidjece se ovih dana , ako bude pada u cijeni psenice to se onda uklapa .

Cijena psenice bi mogla uskoro ici dole , soja isto ali ne toliko , kukuruz lici zasad da je najstabilniji ali i to ne znaci da ce ici gore . Takva je trenutna situacija na svjetskom trzistu . Razlog za psenicu su jucesnji izvjestaji SAD i Kanada stanja zaliha koje su manje vise nepromijenjene osim za psenicu koje ima vise na lagerima nego u prethodnim procjenama . Neznam za zalihe EU , za Rusiju se negdje pominjalo da je lager malo otanjio , ali bez obzira vidjece se ovih dana , ako bude pada u cijeni psenice to se onda uklapa .
slažem se prenapuhali su da je baš toliko fali. i ja bih volio da raste da ne dobiju kolege krivi info jer imamo još nešto i mi nje na skladištu a i kukukurza no glavnina je otišla kada se ovaj pad vani počeo dešavati.

Kakvi smi mi ljudi cccc... Kad je cena viša kod nas odmah gledamo i poredimo Amere, nemce i ostale natovce sa nama a čim je niža od njih ide ono kakve mi veze imamo sa njima.
A na šta je Bojčetić mislio to je zagonetka zadnjih par godina.

Није тема...дали неко може да ми каже за уреу дали је поскупела ова што је на лагеру или ова што тек треба да се произведе?

Ma nema veze jel sa lagera il ne ja sam za setvu dobio vestak po novim cenama a datum na dzakovima maj mesec 2020.

Имао сам заставника у Војсци и каже он мени Шуваковићу ово што ми радимо је пушинг,лизинг,сисинг грубо вулгарно звучи...али истина жива тако и ми сад.Наравно Спајки да не мислим само сам саркастичан.

Nazad
Vrh