milan11
Član
U Smederevu poljo apoteka 1300 din. 40kg dzak danas mi kaze covek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, toliko u poljo apoteci izadje dzak na dzak. A kupuje u okolini po 24-25..32.5 dinara kg????
Trebalo bi da moze sa zavoda za statistiku . Tu imaju ,a sud bi trebalo da prihvata.Kako bih mogao da vidim cenu kukuruza (takođe soje, žita i suncikreta) na berzi u prethodnih 5 godina. Potreban mi je taj podatak za jedan sudski postupak oko naknade štete zbog postavljanja cevovoda u mojoj njivi.
To je realna cena,ako ide sve legalno.Da, toliko u poljo apoteci izadje dzak na dzak. A kupuje u okolini po 24-25..
Ovo je besmisleno. Jer na 1000t su mogli kupiti dosta jeftinije i to vestacki suvu robu na 14% vlage. A na kamion dva jos ispod toga.Od vozača koji je tovario u Sandersu čujem da su prošle nedelje plaćali 30 din
Nesto ne verujem da sve to oni provlace kroz knjige. A sto se tice dzakiranja znam iz prve ruke, prodavac je dobio dzakove u koje da dzakira i meri svaki na 40kg, krunio covek svoj kukuruz u klipu.To je realna cena,ako ide sve legalno.
Kupi po 24-25.Plati porez 10% dok provede kroz knjige.Jos ako ga kosta prevoz ,istovar.
Nece dzakovi sami da se slazu.
I na kraju godine, opet plati porez na dobit,tj na tih 5 din zarade.
27.5-32.5.
Ostane mu negde oko 4 dinara po kg.
Ili oko 15-16 % marze.
Onako,ugrubo,sto je na granici rentabilnosti male trgovine.
Ko hoce,hoce.Ko nece ne mora ni da kupi.
Vozač je tovario premikse Sanders i rekli su mu da se plaća 30 din ko doveze kod njihOvo je besmisleno. Jer na 1000t su mogli kupiti dosta jeftinije i to vestacki suvu robu na 14% vlage. A na kamion dva jos ispod toga.
Hvala za ovu informaciju !Inače je odnos cijene kukuruza i soje dosad obično oko 2.5 prema 1.
Tamo je sad malo nešto preko 2 prema 1.
U Srbiji je kao nikada odnos preko 3.5 Kg kukuruza za kilo soje