milos uljma
Član
Kad je kukuruz skup svi gledaju da se otarase stoke a mala je potraznja i cena je mala jer je velika ponuda.isto tako i kad je kukuruz jeftin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod Vas vlada RS ocigledno radi...kod nas vlada nije formirana...nema ko da spusti rampu za izvoz...ps,to je moje misljenje...inace prema mojim informacijama na Konstanci su Egipat i Saudijska Arabija najveci kupci trenutno.Ajde solidna je cijena ove godine , a i rod kod vecine , ima i regija koje nisj imali srece , al vecimom , al evo opet , ne mirise mi na dobro ovo ipak , u vezi korona svjetske krize , .? Pa ajde da pricamo mozda o tome ko je NAPLATIO robu ? Ovde konkretno kod nas , zrno se trazi , cijene solidne , ali nevolim kad roba neide u izvoz a trazi se . Ko razumije shvatice . Skoro mi jedan oolega rece , kako to kad su svinje i bikovi i pilici jeftini , kukuruz je skup ? Koja je logika ? Meni je to bas potpuno logicno.
Tacno tako...vrzino kolo...prenapumpan balon...u jednom trenutku ce puci...videcemo ko ce platiti ceh!?Ovde je situacija da je najveci potrosac zitarica peradarstvo . Proizvodnja je velika ali je prodaja smanjena kako izvozna tako domaca , piletina se zaledjava . Veliki proizvodjaci imaju velike cikluse i treba ima dosta hrane , proizvode zaledjavaju . Velika potraznja je prema fabrikama stocne hrane a to su nasi kupci ali i velika dugovanja , boiim se da ce se slomiti na nasim ledjima .
Markojx i Kiraj gde ste videli to da robne rezerve otkupljuju kukuruz? Do sad nisu objavljivali da će otkupljivati kukuruz osim za robnu razmenu kroz junad. A nema do sad ništa ni do otkupa pšenice kod njih.
Nisu izmislili, ja sam te godine imao pola jutra as 72 u basti u zalivanju kap po kap, sve pecurke rasle po klipovima. Taj je bio aflatoksin 100%.Na kraju je otisao u zrnu na silos.@bojcetic
Tacno tako. Secam se dobro 2012, mnogi su se cesali sto nisu odmah prodali. Na prolece izmislii aflatoksin i srozali cenu na pola.