Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Takodje znam čoveka u okolini, prodao zemlju kupio burgona i krenuo, sada ima i nove burgone i kombajne. Dnevno mu od usluga čisto ostajalo 4000e,tako mi je rekao. Cena kukuruza kod mene 16din.

Znam dečka. Prodao zemlju, kupio dva kombajna, prikolice i živi od usluga. Više zaradi, bolje zivi, više je stvorio nego dok je zemlju svoju i arende radio. Cena usluga se zna. Bila kiša ili suša on zaradi. Ne ucenjuju ga sa cenom, arendom, ne gleda u nebo, u komšijske razore... Lično ga znam i tvrdim da je uradio pravi potez.
Taj vid rada negde prolazi ali kod nas ne.Svage godine iz poljoprivrede izlazi određen broj manjih proizvodjača kojima su usluge bile potrebne .Zemlja odlazi u arendu ili na večito kod velikih proizvođača kojima usluge nisu potrebne.

Taj vid rada negde prolazi ali kod nas ne.Svage godine iz poljoprivrede izlazi određen broj manjih proizvodjača kojima su usluge bile potrebne .Zemlja odlazi u arendu ili na večito kod velikih proizvođača kojima usluge nisu potrebne.
To je tacno, ali pojavljuje se jedna nova grupa. Stariji ljudi koji vise ne mogu da voze svoj kombajn ili oni koji imaju starije kombajne i lose prikolice. Lakse im da plate 5000din i da su mirni. Po toj ceni idu oni koji usluge rade na veliko.

Нисам видео овогодишње таблице (али капирам да су исте из године у годину), да их назовем - одбијања на влагу, код ових мојих локалних "Ћирић и син", али мислим да би и код других изазвао макар лагани шок колико "шишају".

Ово у "Агросу" и није тако криминално - може да се нађе калкулација.

Znam dečka. Prodao zemlju, kupio dva kombajna, prikolice i živi od usluga. Više zaradi, bolje zivi, više je stvorio nego dok je zemlju svoju i arende radio. Cena usluga se zna. Bila kiša ili suša on zaradi. Ne ucenjuju ga sa cenom, arendom, ne gleda u nebo, u komšijske razore... Lično ga znam i tvrdim da je uradio pravi potez.
Pa da,svi će samo njega tražiti.Ima mnogih koji misle da mogu od uslug zaraditi.Taj je imao debeo novčanik kada se opredelio za usluge.Može da se zaradi ali moraš da si spreman ko zapeta puška i da se ne kvari.Ove godine smo pozvali čoveka da nam vrši žito u 11 a ovršio u 13 sati.Ima tih dosta.

Ovde se najmanje radi a cena usluga najveca.150 din po aru vrsa i branje kukuruza u klipu.

Mada malo je zemlje pod usevima zavrsi se za 2 dana vrsa posele idu rade njive kod morave, ali tamo ima jos njih koji rade.

Нисам видео овогодишње таблице (али капирам да су исте из године у годину), да их назовем - одбијања на влагу, код ових мојих локалних "Ћирић и син", али мислим да би и код других изазвао макар лагани шок колико "шишају".

Ово у "Агросу" и није тако криминално - може да се нађе калкулација.
Ova je povoljnija je u odnosu na proslu godinu.

NS Agro - ing
63a32cc2ae0a0f82e5562de027ffb736.jpg

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Skroz se slažem. Kod nas sad ima lep broj novih kombajna kupljen. Mali nestaju polako. Za 5 ili 10 godina neće imati mušterije.

A kako može jedan čoek da vozi sve??

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Uh prosto neverovatno. Doduse uz malu pomoc nekoga ko dotera prazne prikolice u atar. Kombajn stoji u polju dok prevozi pune kuci ili na otkupno mesto.

Ebeš posao. Mene u kukuruzu prati 4-5 traktorskih prevoza sa po dve prikolice.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Nazad
Vrh