Pa da voleo bih i ja imati kise za fao 500-600 da izgura do kraja,ali ni fao 400 nije siguran.To sto vi imate velike vlage uglavnom govori o kakvim padavinama imate,prosle godine sam zp neki fao 600 vrsio sa 12-13% vlage,sta pricati vise ?.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Troskovi susenja su kod vas enormno manji i tu je kraj price.Kako god ,dosad 15 do 20 posto vise nego ranih , vlaga bude 3 do 5 posto visa nego ranih ali to nije takva razlika u trosku zbog vlage jer nebude kod mene vlaga ranih 14 ,a kasnih 18 % sto je ogromna razlika nego rani kod nas budu u prosjeku 18 a grupa 600 npr 22 sto nije neka razlika u troskovima kod nas . Samo navodim primjer . Druga stvar novi hibridi , ako su u icemu napredniji onda je to u oplodnji na vrucini , nisu vise bas onako osjetljivi kao stariji pa da na visokim temperaturama i susi nebude zrna uopste . Napredovali su novi hibridi 600 kod dkc i pionira bar .
Nije to kao kad je bio B23 , pa razvali prinosom al ako je vruce u oprasivanju nema nista . Isto tako nije vise ni presudno u 4. i 5. listu da se odredjuje broj redi zrna . To je postalo fiksno kod novih i ako su malo losiji uslovi. Sad je teziste prinosa preslo na nalivanje zrna .