Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ne znam koliko je to vlažno ako je 30 % onda ok ...... ali tu se za 21 % dobija 13 din ... Ne dugo jer cena ide gore :ppozdrav:

MONTOYA je napisao(la):
ovde šverceri dovlače iz vojvodine sirovo zrno po 13 din ,kažu da plaćaju tamo 11 sa njive
ja sam čuo da su tovarili sirovo po 11din(22-23%vlage)....tako da ima smisla ovo što pišeš

Kod nas 10-12 din.-klip
Stari kukuriz 24 din.
Novi 17-18 din.
cene su od nedelje(pijaca u Laćarku)

mityoo je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
ovde šverceri dovlače iz vojvodine sirovo zrno po 13 din ,kažu da plaćaju tamo 11 sa njive
ja sam čuo da su tovarili sirovo po 11din(22-23%vlage)....tako da ima smisla ovo što pišeš
Da,pa MK u Milosevu je kupovao prvobitno po 14 din/kg do 25% vl.Posle po 13,pa onda je placao 10 a ostalo kad se formira cena.Kako je sad,neznam :sta:

Inače na kući prodajem sirovi sa 17-18% vlage po 18 din, sušeni po 20 din a prekrupu po 22 din.
I kukuruz se kupuje.

Mislim da ovog momenta na rast cene kukuruza kod nas ne utiču strane berze već neke domaće prilike.Velike količine su ugovorene za izvoz i to datumski vezane.Zbog velikih vlaga pri krunjenju i lošeg vremena veoma je malo suvog zrna u opticaju.Još jedna vrlo bitna stvar je vraćanje duga robnim rezervama u vidu suvog zrna kukuruza koje je takođe datumski vezano.Pojedine firme i gazde sami dižu cene kako bi došli do robe i na taj način izbegli plaćanje kaznenih poena(robne rezerve) ili plaćanje preveza,priveza, stojanja barži i naravno nepoštovanje datuma(kod izvoza).
Ovo ne pričam nimalo napamet.

MONTOYA je napisao(la):

Covek iz Dublja,mozda ga poznajes radi kao kasapin u Maksiju kupio zrno po 12 dinara,doterali mu iz Srema

Evo razvedrilo se, u narednih par dana ce cena usled povecane ponude da ide dole :udri:, kupci jedva cekaju da opet krene berba pa da uvecaju svoju zaradu, a nasu smanje, naravno.

17.70+ pdv lepa cena ali cim se prosusi ide dole mada sad su uskripcu rokovi su tu barze cekaju,penali slede

Nazad
Vrh