Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Sada sam pricao sa jednim drugarom,on se cuo sa Premilom iz Krcedina.Nudio mu je 15 din/kg tel-kel ali mu ovaj nije prodao zato sto je cuo da je nudio drugima i po 17 din/kg takodje tel-kel :D.Kukuruz ima 23% vlage,uzorak uzet rukom sto znaci dok prodje kroz kombajn +2% .To je dobar znak,bice otimacine za kukuruz ::novac::

Kukuruz ispod 20 din nece biti, to je sigurno, a sta to znaci i koliko ce biti sledece godine? niko nije pametan, s kim god sam pricao rekli da ako bude cena 20 ja prodajem sve u jesen, a sta ce ostati u prolece ili leto...? :sta:

Da li ce to ove jeseni u zemlji Srbiji konacnu i seljaku da svane ::novac:: ::novac:: ::novac::

Sve su sanse da hoce, setite se pre neki mesec price o psenici i rekordnom prinosu kada poce zetva, ono prc!!! ode cena u oblake, isto ce to biti i sa kukuruzom i sa suncokretom i sa repom i sa svom ljetinom, ko ostavi kukuruz za prolece i leto iduce godine njegove su ::novac:: ::novac:: ::novac::

Vise nema odakle da uvezu da obore cenu ceo svet je podbacio, Bog sve vidi i njemu prekipelo vise i pusti kise munje i gromove, grad oluju, i bi kukuruz skup ko ZARA :haha: :haha: :haha: :haha: ::novac:: ::novac:: ::novac::

Tako to biva uvek neko ima iznad VECI... :cool:

Au,kukuruzasi pa gde ce vam dusa sa tolikim novcima? :haha:Mogli bi malo i nas stocare da pogledate,ipak smo mi vasi najverniji kupci... ::namigivanje::

Evo i ja danas imam ponudu za kukuruz.Nude mi 14 din/kg pare odmah,isporuka u oktobru.Nisam prihvatio,da su mi dali 15 din/kg mozda bih i prodao.

Malo...kad pocnem da berem vidim prinos i ulog,dajem po ceni koja mi odgovara da imam neke zarade na tom kukuruzu nek imam 200e/kj i meni dosta.
Moj komsija je lepo prosao pretprosle godine imao 6-7 vagona kukuruza i bilo mu malo 1900/100kg cekao 2000,ubrzo stigli novi i onda je jurio kupce da im da po 900 samo da ga nose,ovog proleca isto imao toliko i sve dao po 1300,sad hoce da se slogira kad vidi koliko kosta...

Kazem da je malo na trenutnu cenu!!!! ( Nije meni uvek malo )
Ja sam sasvim zadovoljan sa 17 + PDV, uostalom sta se ja pravdam citaj malo!

Nazad
Vrh