Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
To sto kupuju siptari sa kosova ide za albaniju. U albaniji ima stoke jako puno, a kukuruza nemaju nista. Tako sam ja razumeo vozace sto dolaze ovde.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Upravo tako...zale se da je haos tamo.

Ja koliko sam cuo MK je nasla neku foru za izvoz u Afriku i zato je tolika jagma za kukuruzom,a sto je najgore i nema ga bas onoliko koliko su na vestima jesenas trubili!

Koliko sam razumeo 1 barza nosi 800- 1000 tona i napuni se za 2 sata, ako je dobra logistika,jer to se kipuje direktno u brod bez ikakvih transportnih pomagala. Tako da te price o barzama nebi trebalo da imaju uticaja na cenu.
Sa ovim vodostajem Dunava barze se tovare oko 1500 tona one vece i do 1800 a sto se tic utovara kamion pa kipovanje u barzu traje dosta duze od 2 sata jer niko ne angazuje toliko kamiona da bi se non stop kipovalo a i oni momci sto svaki kamion izmere i uzorkuju imaju dusu,da ne spominjem ako se pod ultravioletnim svetlom koje zrno prepozna na afla toksin onda ide ceo uzorak na testiranje na toksin a to traje oko 30 min.

Kod nas na severu Kosova kukuruz 30 din. kg a verujem da ce biti i vise kako se pomeraju cene u vojvodini tako i ovde skacu 10-15-20 din. U odnosu na tamo.

Ja sam juče nešto malo iz čardaka dao Radici po 20.50 din. Više nemam ni zrna...

13.06.%20CENE%20ZITARICA.jpg

Danasnja informacija, kukuruz ide dole, ima dosta ponuda oborice cenu. Cale danas prodao 20+pdv tj. 20din bez da mu skinu lager.

Nada poslednja umire.

Sutra drugar kruni 21.20din i mora da dotera prikolice do 12h jer cena posle toga pada:osmeh: Sto vise pada cena, strelica na berzi sve vise zelena:haha:

Tesko da ce pasti kukuruz,pre bih rekao da ce dostici cenu od 25din tu pocetkom augusta,mlinovi su prazni sve su izvukli,retko ko jos ima kukuruza na lageru na veliko

Isto tako mislim, na zalost nisam mogao cekati sa prodajom jos. Ali sam ubedjen da sada se "otela situacija" i da cena ko zna gde ce zavrsiti.

Moja informacija je od ljudi sa produktne berze,e sada ako oni ne znaju ne znam ko bolje zna.

Nada poslednja umire.

Nazad
Vrh