Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Pa dosad sam cuo tri puta jos od cene 16din. da ide na dole i svaki put ode na gore ali mnogima je djabe jer ga nemaju ili ga jako malo imaju da bi pokrili gubitke iz prosle godine.

Kod nas je pre par dana islo po 19 na kamion,prosto mi nerealno da bude 20 na kamion ili u silosu. :cool::ppozdrav:
Inace po selu za 20 vec nema,zapravo nema uopste kukuruza jos je mali deo ostao,a i ko ima on ceka cenu ili trazi vise.

Zato što je taj kukuruz već kod njih, i u velikoj većini slučajeva tamo i ostaje - nemože se izvući, pa mogu ga da plate koliko njima odgovara...

Uzmi prijatelju veštačko sušeni u jednu šaku i uzmi prirodni u drugu i sve će ti biti jasno.
U cemu je razlika? Prirodno susen ima zutu boju, a u susari je kao blijed, od loma kukuruza. Kod mene u selu kod starih osoba vlada teorija da je kukuruz iz susare los, jer je kako oni umisljaju sebi iz njega sve izvadjeno za pivo...

Kupio danas vagon po 18 rsd, dogovoreno pre 15 dana na 17 kad je poceo da kruni ali smo se dogovorili oko korigovanja cene s obzirom na trziste

Jedno pitanje za iskusnije clanove,dali se moze ocekivati da ce cena kukuruza biti u porastu?Kod nas Union MZ placa 19din.kg trenutno a imam ponudu od preprodavca da prodam po 20din. U pitanju je kolicina od 45-50t.Malo sam u nedoumici sta ciniti,pa je svaki savet dobrodosao.

Nazad
Vrh