slobapatrola
Član
Cekaju da stignu kamioni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Treba uzeti u obzir i nasu ljudskost. Sad bi bili zadovoljni s tom cenom,a da je 30,cekali bi 35.Meni neko da ponudi 18din ,po ovom minusu bi ga odmah krunio.
Treba uzeti u obzir i nasu ljudskost. Sad bi bili zadovoljni s tom cenom,a da je 30,cekali bi 35.
Po meni,treba sacekati da se vid ikakva ce biti naredna,tj ova godina.Ako bude suva,cekati avgust.Ako bude kisna,resavati ga se sto pre.Svetske zalihe uopste ne idu u prilog dobroj ceni.Treba uzeti u obzir i da je manja verovatnoca za 2 susne godine za redom.Ipak samo Bog zna kakva ce biti godina i cena.Ostalo je na nama smrtnicima.
Pa drzava je dozvolila . Bogate se pojedinci.Sta reci,a ne zaplakati.Dicimo se,ili se barem neki dice ciframa,koje nam donosi izvoz kukuruza,a o uvozu mesa se cuti,li cuti.Tu i tamo se cuje neki priguseni glas ne zadovoljnih stocara,dok sverceri,izvoznici,uvoznici i klanicari trljaju ruke.Stvarno sramota.
Prema pisanju "Politike" u prvih 11 meseci prošle godine izvezli smo kukuruz vredan 382 miliona dolara, dok smo uvezli živih svinja za 55 miliona dolara i zamrznutno svinjsko meso vredno 42 miliona dolara. Dakle trećinu novca od izvezenog kukuruza smo potrošili na uvoz svinjetine umesto da smo životinje utovili u Srbiji.
Ako hoces na sleper da prodajes ja bi uzeo jedan mozda i dva za junad.placanje kes 16din.Ja danas zvao u Novi pazar, da nudim kukuruz. Trazio sam im 17 dinara, pa cemo videti sta kazj.
17 dinara. Moj kukuruz je uglavno ispod 14% vlage. Ako hranis svoju stoku znas i sam koja je razlika.