Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
@dukej
Tebe su odrali. Po meni je korektno da se svede na SRBS, tako sto za svaki procenat vlage se umanji kolicina za cca 2.5-3% (tu je 1% same vlage i oko 1.5-2% sa susenje). Lom, defekt, primese naravno da bude Jugoinspekt merodavan i nepristrasan. Tako dobijena kolicina kukuruza je SRPS a posle sta ce i kako je stvar dogovora sa skladistarom.
Troskovi lagera i eleviranja, kao i zarada otkupljivaca se odbijaju od cene sa BERZE SA PDV. To u praksi izadje da nama ostane cena bez PDV + jedan deo PDV. Ko ima veliku kolicinu i da se podeli PDV je ok.

@dukej
Tebe su odrali. Po meni je korektno da se svede na SRBS, tako sto za svaki procenat vlage se umanji kolicina za cca 2.5-3% (tu je 1% same vlage i oko 1.5-2% sa susenje). Lom, defekt, primese naravno da bude Jugoinspekt merodavan i nepristrasan. Tako dobijena kolicina kukuruza je SRPS a posle sta ce i kako je stvar dogovora sa skladistarom.
Troskovi lagera i eleviranja, kao i zarada otkupljivaca se odbijaju od cene sa BERZE SA PDV. To u praksi izadje da nama ostane cena bez PDV + jedan deo PDV. Ko ima veliku kolicinu i da se podeli PDV je ok.

Bojčetić takvi su svuda manje više uslovi kod nas u okolini, na deranje kože smo naviknuli kod nas ti cepaju kotlete s leđa. Meni su na predatih 50840kg sa vlagom od 18% do 18.5% uzeli 8900kg samo na vlagi i sušenju...

Dukej tako je i i ovde kod mene od kad je dosao mk.. Do tad je i bilo neke razlike izmedju otkupljivaca , a sad svi deru po ovoj formuli , moguce da se drugacije obracunava za vece proizvodjace ,meni skidaju ovako ..

Ovde vec pricaju da ce cena kukuruza od sledece nedelje da krene na dole. Ja nisam prodao jos uvek sav svoj lager, cekam III kvartal, da ne bih preterano placao pdv.

presentation106.jpg

Steta sto godina ne pase :osmeh:

To da se podsetimo kako nam je ne tako davno bilo dobro :haha:.
Malo je neobično, ali je trenutno kod nas cena jača nego u Mađarskoj, to neće da potraje sigurno.

Чудне ствари се дешавају овде код нас. Србобран МК, од прошлонедељни 17.10, ове недеље на 16. Вероватно неко локално препуцавање као што је неко овде написао. Турија, јутрос врло кратко била цена 17 а онда пад на 16.50. На крају договорен посао за сутра на 16.80 дин/кг.

zaju da ga nece biti na jesen a i malo psiholoski udaraju na seljaka pa kako im padnu kolicine otkupa oni dignu kako krene da im se pune lageri oni obaraju a sad ce i psenica pa ce sve sa kukuruzom stati na nedelju dve

Nazad
Vrh